11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCAPRI-LACT - cealaltă variantă

CAPRI-LACT – cealaltă variantă

OMNIASIG susţine că halele fermei doljene de creştere a caprelor au căzut din cauza unui viciu de construcţie, însă patroana CAPRI-LACT îi contrazice cu alte două expertize

Compania OMNIASIG Vienna Insurance Group, continuatoarea activităţii BCR Asigurări, a decis abia ieri, după publicarea în paginile cotidianului nostru a articolului „Ţeapă cu BCR Asigurări“, să răspundă solicitării noastre cu privire la daunele cerute de clientul său, firma doljeană CAPRI-LACT. Punctul de vedere al firmei de asigurări este că halele CAPRI-LACT nu au fost avariate sau distruse de greutatea zăpezii, ci au fost afectate de un viciu de construcţie.
„În primul rând, ne exprimăm pe această cale regretul profund pentru situaţia extrem de neplăcută cu care se confruntă asiguratul nostru, respectiv firma CAPRI-LACT. Dorim să facem cunoscut, atât opiniei publice, cât şi asiguratului nostru, faptul că specialiştii şi experţii OMNIASIG Vienna Insurance Group au analizat cu rigurozitate şi atenţie maximă acest caz, iar decizia referitoare la soluţionarea dosarului de daună a fost luată exclusiv pe baza expertizei tehnice extrajudiciare, a cărei concluzie a fost că acoperişul construcţiilor avariate nu a fost executat conform normelor de siguranţă. Regretăm sincer această situaţie şi vă asigurăm încă o dată că gestionarea şi soluţionarea acestui caz s-a făcut cu o maximă obiectivitate şi în conformitate cu termenii contractului de asigurare încheiat“, se arată în comunicatul semnat de Simona Tatu, consilier în Departamentul PR al OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Alte două expertize

Maria Ion, patroana firmei CAPRI-LACT din Mischii, contrazice însă punctul de vedere al companiei de asigurări.
„Mi se pare ciudat ceea ce susţine firma de asigurări, din moment ce din expertiza făcută de aceasta a reieşit iniţial că halele au fost afectate de greutatea zăpezii. Mai mult chiar, mi-au şi propus un avans de 100.000 de euro pentru începerea lucrărilor de refacere a halelor. Eu am fost de acord cu suma, dar apoi cei de la asigurări au tras de timp, pentru ca, într-un final, să-mi comunice printr-un e-mail că nu am dreptul la despăgubire. Acum, în instanţă, compania de asigurări a venit cu o altă expertiză, extrajudiciară, care însă nu e făcută pe construcţiile mele, ci la o fermă din Voluntari, care nu are nici o legătură cu firma mea. Se leagă de un agrement tehnic pe care nu l-aş fi avut, dar eu, de fapt, l-am avut“, susţine Maria Ion.
Reprezentanta CAPRI-LACT menţionează că alte două expertize, făcute chiar pe construcţiile ei, arată clar că de vină a fost zăpada, nu un viciu de construcţie. „De curând, s-a făcut o expertiză judiciară, prin care s-a stabilit clar că halele mele au fost avariate de greutatea zăpezii. La aceeaşi concluzie ajunsese, de fapt, şi comisia formată astă-iarnă la nivelul Consiliului Judeţean Dolj, din care făceau parte şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii şi care a concluzionat că halele CAPRI-LACT au fost afectate de zăpadă şi că am dreptul la o despăgubire de 300.000 de euro. Comisia însă mi-a spus că nu mi se pot da aceşti bani, ce veneau ca ajutor de la bugetul de stat, pentru că eu am asigurare, deci are cine să mă despăgubească“, a declarat Maria Ion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS