14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGrădiniţa de vară

Grădiniţa de vară

În vacanţa de vară, în Craiova sunt deschise mai multe grădiniţe unde copiii din ciclul preşcolar pot merge. Acestea vor avea program alternativ, unele vor fi deschise în luna iulie, iar altele în luna august.

Perioada vacanţelor de vară este pentru mulţi dintre părinţii care au copii în ciclul preşcolar un adevărat chin. Neavând cu cine să îi lase pe micuţi, grădiniţa este cea mai bună variantă, chiar dacă este vacanţă. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj anunţă că, în perioada verii, în Craiova vor fi deschise mai multe grădiniţe, unele în luna iulie şi altele în luna august. În aceste unităţi şcolare, părinţii îşi pot duce copiii pe perioada vacanţei, iar reprezentanţii Inspectoratului îi îndeamnă să nu dezarmeze dacă într-un mod voalat cadrele didactice le spun că nu sunt solicitări din partea părinţilor.
„Pe perioada vacanţei de vară, avem în Craiova mai multe grădiniţe deschise. Iată care sunt acestea. În cartierul Craioviţa Nouă, sunt trei grădiniţe, Grădiniţa nr. 40 are activitate în luna iulie, iar Grădiniţele nr. 45 şi 52 – în luna august. Pe bulevardul Carol, avem Grădiniţa nr. 31 deschisă în luna iulie, iar în august – Grădiniţa nr. 21. Tot în luna august, este în activitate şi Grădiniţa nr. 37 «Dumbrava minunată», iar în iulie – Grădiniţa «Pinocchio» şi Grădiniţa nr. 44. De asemenea, pot primi copii pe perioada verii următoarele grădiniţe: «Otilia Cazimir» în luna august, iar în luna iulie Grădiniţa «Nicolae Romanescu» şi Grădiniţa nr. 22 «Sf. Ana». Mai avem «Căsuţa Fermecată»cu activitate în luna august şi Grădiniţa nr. 24 în luna iulie. În zona centrală, sunt Grădiniţa nr. 23 cu program în luna iulie, iar structurile acesteia, Grădiniţele nr. 38 şi 58, în luna august. În Valea Roşie, au program în luna iulie Grădiniţa nr. 42, iar în august – Grădiniţa nr. 41 «Elena Farago» şi 56“, a enumerat toate grădiniţele care au program pe perioada verii, inspector învăţământ preşcolar Veronica Georgescu din cadrul ISJ Dolj.

Cu pacheţel de acasă

Frecventarea grădiniţei pe perioada vacanţei se face în urma unei cereri făcute de părinte la grădiniţa la care este copilul sau la o grădiniţă din acelaşi cartier, în care se specifică perioada în care copilul urmează să frecventeze unitatea şcolară. Pentru fiecare zi, părinţii trebuie să plătească între şase şi şapte lei. Unităţile vor avea program de la 8.00 la 18.00. Copiii vor fi supravegheaţi obligatoriu de un cadru didactic şi un supraveghetor pe fiecare tură, iar dacă sunt peste zece copii, aceştia vor primi şi masa pregătită în grădiniţă. În situaţia în care numărul celor înscrişi este sub zece, micuţii îşi vor aduce pacheţel de acasă sau preparate de catering. „Activitatea în această perioadă este liberă, recreeativă, jocuri, desen, ieşiri în aer liber“, a precizat inspector Veronica Georgescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS