19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAcţiuni în trafic de Rusalii

Acţiuni în trafic de Rusalii

Poliţiştii Serviciului Rutier Dolj şi cei de la Biroul Rutier Craiova au ieşit în număr mare în trafic de Rusalii şi, încercând să prevină producerea accidentelor de circulaţie, au dat amenzi de peste 20.000 de lei şi au suspendat 27 de permise de conducere. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, „având în vedere valorile ridicate de trafic preconizate pentru acest weekend prelungit, ocazionat de Sărbătoarea de Rusalii, poliţiştii de la formaţiunile de Poliţie Rutieră din cadrul IPJ Dolj
şi-au intensificat eforturile pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, pe toate drumurile naţionale, europene şi pe raza oraşelor şi municipiilor din judeţ“.
Poliţiştii doljeni spun că, în primul rând, vizaţi au fost şoferii care circulă cu viteză mai mare decât cea legal admisă sau cei care se angajează în depăşiri neregulamentare, însă nu au fost iertaţi nici pietonii care traversează strada prin locuri nemarcate şi fără să se asigure.
În urma acţiunilor poliţiştilor de la Rutieră, au fost constatate 156 de abateri de natură contravenţională de la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru care au fost date amenzi în valoare totală de 21.160 de lei. În plus, au fost reţinute 27 de permise de conducere, din care patru pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h, 14 pentru neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii pe marcajul pietonal şi nouă pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare.
Poliţiştii doljeni i-au dat drept exemplu pe Dorin Surdu, de 20 de ani, şi Ionuţ Popa, de 21 de ani, ambii din Craiova. Primul, care a fost depistat în timp ce conducea un Alfa Romeo pe bulevardul Racoţeanu din oraşul Filiaşi cu viteza de 138 km/h, a fost amendat cu 630 de lei și i-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile. Ionuţ Popa a devenit pieton pentru următoarele 30 de zile după ce a condus un autoturism pe bulevardul Nicolae Titulescu din Craiova şi nu a acordat prioritate pietonilor aflaţi pe trecere.
Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să-şi plănuiască din timp şi cu atenţie drumul de întoarcere din locurile unde şi-au petrecut aceste zile libere, pentru a evita vârful de valori de trafic ce se preconizează a fi înregistrat luni, între orele 18.00 şi 22.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS