11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNorvegia pe două roţi

Norvegia pe două roţi

Lari şi Vladimir, un actor craiovean şi un scenograf rus, originar din Sankt Petersburg, vor să facă turul Norvegiei pe bicicletă, să filmeze totul  şi să demonstreze că se poate

Lari Giorgescu şi Vladimir Turturică au o pasiune comună: ciclismul. S-au cunoscut în capitală, la UNATC, iar „în luna iulie a anului trecut Vladimir mi-a povestit o idee mai veche de a face turul munţilor Scandinaviei cu bicicleta şi, în acelaşi timp, ne puneam de comun acord că asta ar fi imposibil din cauza timpului pe care l-ar presupune. I-am propus să transformăm această aventură în mai mult decât atât. Să punem în practică toate cunoştinţele acumulate în facultate şi să facem un film. Pentru a putea fi posibil un astfel de lucru, am restrâns traseul la cea mai spectaculoasă parte a lui, şi anume Norvegia“, a mărturisit Lari Giorgescu.
Ţelul lor este să realizeze un film, „Away to Norway“, care să aibă un impact cultural, artistic, informativ şi emoţional asupra spectatorului. Totodată, ei vor să încurajeze un tip de turism explorativ ecologic în ţara noastră, dar şi să arate frumuseţile Norvegiei, „greu accesibilă, puţin explorată şi cunoscută de români“, după cum afirmă Lari. Acesta plusează şi cu faptul că „traseul însumează spectaculosul ţării din punct de vedere cultural şi geografic, cuprinzând turul celor mai importante fiorduri, oraşe şi obiective turistice“. Documentarul va fi produs de Libra Film Productions, nume aflat în legătură cu pelicule precum „Undeva la Palilula“ sau „Legături bolnăvicioase“.

Din Oslo până la NordKapp

Cei doi îşi vor începe periplul pe 26 iunie, plecând din Oslo, „ca mai apoi să continuăm spre cel mai nordic punct din Europa, Nordkapp“, a spus actorul craiovean. Drumul va fi parcurs pe biciclete în proporţie de 95%, în afară de deplasarea pe apă, iar cei doi vor mânca din provizii şi vor dormi în cort (excepţie făcând marile oraşe). În august, aventura lor ar trebui să se încheie cu succes.
Proiectul poate fi accesat la adresa www.kisskissbankbank.com/en/projects/away-to-norway, unde susţinătorii pot face donaţii ce-i vor ajuta pe tinerii aventurieri în expediţia lor. Cei doi se bucură de sprijin necondiţionat din partea celor din jur, aceştia aşteptând cu nerăbdare să fie părtaşi, prin Lari şi Vladimir, la această provocare inedită.
Craioveanul e de părere că natura ar fi singura ce ar putea sta în calea lor. „Norvegia este o ţară imprevizibilă din punct de vedere climatic, iar vara este un anotimp instabil, ploios, rece şi cu vânt puternic. Asta cu atât mai mult cu cât vom călători în cea mai mare parte în zonele de munte. Din punct de vedere fizic, suntem foarte bine pregătiţi, dar surprizele pot apărea oricând şi de oriunde“. El a mărturisit că îi este teamă de problemele tehnice care ar putea apărea la echipamentul de filmare în aceste condiţii climatice, iar „responsabilitatea este cu atât mai mare cu cât o defecţiune tehnică pune în pericol întregul periplu“.
Cu rucsacii în spate, rezistenţi fizic şi psihic, cei doi ne vor arăta Norvegia pe două roţi. „Sunt sigur că va fi una dintre cele mai importante experienţe din viaţă, care nu mă va lăsa indiferent. Cum va acţiona asupra mea, nu cred că voi putea conştientiza decât la mult timp după. Ceea ce mă motivează cu adevărat este dorinţa de a şti că se poate“, a conchis Lari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS