19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Hoţii au scos la vânzare calea ferată

Doi bărbaţi din Gorj şi Mehedinţi au fost prinşi în flagrant de jandarmii din Motru în timp ce încercau să valorifice la un centru de colectare a fierului vechi nouă bucăţi de şină de cale ferată cu o greutate de peste 900 de kilograme. Marfa fusese sustrasă din incinta Exploatării Miniere Roşiuţa, iar subansamblele metalice au fost transportate cu ajutorul a două tractoare. C.V., de 31 de ani, cu domiciliul în comuna Samarineşti şi C.I., de 34 de ani, cu domiciliul în comuna Bala, judeţul Mehedinţi, sunt cercetaţi pentru furt calificat.

Craioveancă ameninţată cu violul de un novăcean

O craioveancă a scăpat ca prin minune de viol. Femeia, de 53 de ani, din Craiova şi domiciliată în Novaci, Gorj, a reuşit să îl pună pe fugă pe un localnic care a încercat să o violeze. Tânărul B.N., de 31 de ani, a intrat duminică în locuinţa femeii şi a încercat să întreţină relaţii sexuale cu victima. În ciuda încercărilor, bărbatul nu a reuşit să îşi materializeze intenţia şi a rupt-o la fugă, mai ales din cauza ameninţărilor femeii că îl va da pe mâna poliţiei. Solicitaţi telefonic să intervină, poliţiştii din Novaci au reuşit să îl prindă pe localnic şi să îl reţină pentru 24 de ore. Novăceanul este cercetat pentru tentativă de viol şi violare de domiciliu, iar ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă.

Au vrut să jefuiască un depozit de fier vechi

Doi târgujieni amatori de fier vechi s-au dovedit foarte prost inspiraţi când s-au gândit să jefuiască tocmai un depozit de colectare a metalelor. Este vorba de depozitul de fier vechi al firmei Fercrist SRL din Târgu Jiu, societate situată lângă sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj. Hoţii amatori s-au apucat să încarce fierul vechi într-o căruţă, chiar sub privirile subofițerului ce executa serviciul de pază în clădirea vecină, la sediul Jandarmeriei. Cea mai uşoară misiune a avut-o echipa de jandarmi care i-a prins pe hoți. Oamenii legii au parcurs doar câţiva metri pentru a pune mâna pe cei doi bărbaţi în vârstă de 39 de ani, respectiv 46 de ani, care s-au ales cu dosar penal. Aceştia reuşiseră să încarce în atelaj aproape o jumătate de tonă de cupru, aluminiu şi alamă, în valoare de peste 12.000 de lei.

O mie de buletine expirate

Peste o mie de târgujieni au actele de identitate expirate. Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu a transmis invitaţii tuturor cetăţenilor care nu au intrat încă în legalitate. În cazul în care vor dori să participe la alegeri, respectivii o vor putea face numai dacă au o carte de identitate valabilă. Cei aflaţi în ilegalitate riscă amenzi de maximum 80 de lei fiecare.

Voluntari pentru curăţenie  

Edilii din Rovinari vor să scoată cetăţenii la curăţenie pe 12 mai. Primăria orașului Rovinari a anunţat publicul interesat că pe 12 mai se va derula activitatea de curățare a deşeurilor din arealele naturale, în cadrul proiectului „Let’s do it Romania“ – „Curăţenie în toată ţara într-o singură zi“. Conducerea primăriei face apel la cetăţenii oraşului Rovinari să fie alături de Consiliul Local Rovinari, începând cu ora 9.00, pentru a participa la ampla acţiune de ecologizare. Voluntarii sunt aşteptaţi să se înscrie la sediul Primăriei oraşului Rovinari, Compartimentul Urbanism, până pe 11 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS