17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO urnă pentru vot, alta pentru tombolă

O urnă pentru vot, alta pentru tombolă

Primăria din Turceni va organiza tombolă cu premii în ziua alegerilor locale, cu toate că Prefectura Gorj a declarat ilegală Hotărârea Consiliului Local prin care a fost alocată şi o sumă de bani pentru organizarea evenimentului. Considerând că aşa îi vor convinge pe oameni să iasă la vot, aleşii din Turceni au aprobat luna trecută suma de 40.000 de lei pentru organizarea unei tombole cu premii în produse electrocasnice. La tombolă ar urma să participe toţi cei care demonstrează că au votat. Conform viceprimarului Dumitru Gâlceavă (foto), dacă tombola nu va putea fi organizată din bani publici, se va apela la sponsorizări. În ziua alegerilor, oamenii vor avea la dispoziţie o urnă pentru vot şi una pentru a introduce biletul de participare la tombolă.

Premiile, după aflarea rezultatului

Edilii din Turceni nu au decis unde vor amplasa urnele în care vor fi introduse tichetele de participare la tombolă. Este puţin probabil însă ca Biroul Electoral Judeţean să permită amplasarea urnelor pentru tombolă în secţiile de votare: „Prefectura Gorj poate ataca Hotărârea Consiliului Local şi mergem în instanţă şi vedem ce se va decide. Dacă nu va ataca hotărârea, vom face tombola din sponsorizări şi tot o vom organiza. Noi, când am promis că o facem, o facem. Când ne apucăm să facem ceva, facem până la capăt. Prin hotărârea de consiliu fusese alocată suma de 40.000 de lei. Fiecare cetăţean cu drept de vot va primi un bilet de participare la tombolă şi îşi va trece pe el numele, prenumele şi numărul de telefon şi îl va introduce într-o urnă. După alegeri, prin 25 iunie, la Casa de Cultură extragerea se va face public“, a declarat viceprimarul din Turceni, Dumitru Gâlceavă, candidat din partea PDL la postul de primar al oraşului.

Totul pentru organizarea tombolei

Viceprimarul oraşului Turceni a mai declarat că tombola nu are un caracter electoral, ci va avea rolul de a-i convinge pe cetăţenii cu drept de vot să vină la urne. Dumitru Gâlceavă nu crede că alegătorii vor asocia numele său cu organizarea tombolei, deşi actualul primar Iordache nu va mai candida pentru un nou mandat, iar viceprimarul a rămas să se ocupe de tombola cu premii şi îşi va depune şi candidatura pentru fotoliul de primar: „Scopul tombolei a fost acela să participe cât mai multă lume la alegeri. Tombola nu influenţează pe nimeni să voteze cu mine. Omul intră singur în cabină şi votează cum gândeşte el şi cum a ales el să voteze candidaţii. Mie nu mi se pare corect ca din 6.700 de alegători, câți are oraşul Turceni, primarul să fie ales doar de 1.500. Mie nu mi se pare nimic ciudat la această tombolă, atâta timp cât am votat hotărârea în consiliul local şi a trecut. Scopul tombolei este să convingă oamenii să iasă la vot, să nu fie indiferenţi faţă de alegerile locale, să analizeze candidaţii, să dea un vot şi să se implice în alegeri“, a mai spus Gâlceavă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS