9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNereguli, lipsuri şi turnătorii pe spatele locatarilor

Nereguli, lipsuri şi turnătorii pe spatele locatarilor

Neregulile depistate la Asociaţia nr. 10 din cartierul 1 Mai din Craiova confirmă încă o dată faptul că reprezentanţii asociaţiilor de proprietari se joacă mereu cu banii oamenilor. Păgubiţi sunt locatarii care plătesc facturi pentru utilităţi, dar banii nu ajung la furnizori.

Controlul efectuat de inspectorii primăriei a scos la iveală mari nereguli cu privire la casieria, registrele, încasările făcute în asociaţie, iar suma de peste 20.500 de lei lipsește din casierie.
Deşi au fost amendați atât preşedintele, administratorul (acesta şi-a pierdut şi atestatul), cenzorii şi comitetul, locatarii încă nu au aflat de toate neregulile pentru că acest lucru le-a fost ascuns.

Nereguli

La Asociaţia nr. 10 din cartierul 1 Mai, deşi exista un cenzor plătit pentru a efectua activitatea de cenzorat, aceasta nu era asigurată. Unii proprietari nu şi-au plătit întreţinerea ani întregi, dar nu au fost acţionaţi în instanţă în termen de 90 de zile. Au fost găsite chitanţe care reprezintă sume de bani încasate de la proprietari, dar care nu au fost înregistrate în registrul de casă. De asemenea, în unele situaţii, operaţiunile de încasări erau consemnate în registrul de casă la alte date calendaristice decât cele la care se făcuse încasarea. În plus, în registrul de casă sunt înregistrate la poziţia plăţi sume care nu au nici un fel de document justificativ. Uneori, au fost folosite în interes personal fondurile băneşti ale asociaţiei. De asemenea, nu există referate de necesitate pentru cheltuielile făcute, aprobate de preşedintele asociaţiei, în nici una din situaţiile în care s-au achiziţionat diverse materiale. Membrii Comitetului executiv au fost scutiţi de la întreţinere, iar exemplele pot continua.
„În urma controlului efectuat în 2011 de inspectorii Serviciului Coordonare Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei Craiova, la Asociaţia de Proprietari nr. 10 din cartierul 1 Mai au fost găsite numeroase deficienţe în activitatea administratorului Dragomirescu Adriana. Au fost descoperite chitanţe care reprezentau sume de bani încasate de la locatari, dar neînregistrate în registrul de casă la poziţia „încasări“. Au exitsat numeroase situaţii în care la poziţia „plăţi“ din registrul de casă au fost înregistrate documente de plată fără acte justificative. Având în vedere deficienţele constatate şi înscrise în procesul-verbal de control, s-a retras atestatul de administrator de imobil Adrianei Dragomirescu şi s-a transmis actul de control organelor de poliţie pentru continuarea cercetărilor şi încadrarea juridică a faptelor“, a precizat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
Totodată, preşedintele Constantin Căluţoiu şi comitetul au fost înlocuiţi, dar proprietarii au rămas tot păgubiţi.

A dat totul în vileag

Abia acum, după mai multe luni de la controlul efectuat de primărie, Constantin Căluţoiu s-a hotărât să dea în vileag neregulile. Poate a fost influențat şi de faptul că unii proprietari s-au hotărât să-l schimbe de la conducerea asociaţiei. Şi cu siguranţă un rol însemnat în această decizie l-au avut tocmai neregulile consemnate şi de inspectori.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS