19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoii decani ai facultăţilor din Universitatea din Craiova

Noii decani ai facultăţilor din Universitatea din Craiova

În urma audierilor şi evaluărilor făcute de Comisia de concurs, au fost aleşi decanii facultăţilor din Universitatea din Craiova. La şase dintre facultăţi au rămas aceiaşi decani ca şi până acum. Astfel, la Facultatea de Agricultură şi Horticultură decan este în continuare prof. univ. dr. Soare Marian; la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică – prof. univ. dr. ing. Bobaşu Eugen; la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – prof. univ. dr. Marian Dragomir; la Facultatea de Mecanică – prof. univ. dr. ing. Nicolae Dumitru, la Facultatea de Ştiinţe Exacte – prof. univ. dr. Buşneag Dumitru; iar la Facultatea de Teologie, Istorie şi Ştiinţe ale Educaţiei – IPS prof. univ. dr. Irineu Ion Popa. În ceea ce priveşte Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, după ce prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor a fost numit rectorul Universităţii din Craiova, funcţia de decan a fost preluată, până la aceste alegeri, de prof. univ. dr. Sevastian Cercel. În urma evaluărilor efectuate de Comisia de concurs pentru selectarea decanilor, acesta va conduce în continuare facultatea.

Facultăţile la care au fost schimbaţi decanii

La patru dintre facultăţile din Universitate, decanii au fost însă schimbaţi. Astfel, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, noul decan este prof. univ. dr. Marian Siminică. Acesta îl înlocuieşte pe prof. univ. dr. Tudor Nistorescu, cel care a asigurat interimatul după ce prof. univ. dr. Lucian Buşe a ieşit la pensie, şi nu şi-a depus candidatura pentru această funcţie. Noul decan al Facultăţii de Inginerie Electrică este prof. univ. dr. ing. Ciontu Marian (în locul prof. univ. dr. ing. Alexandru Bitoleanu). Conducerea Facultăţii de Litere a fost preluată de prof. univ. dr. Nicolae Panea, care-l înlocuieşte pe conf. univ. dr. Gabriel Coşoveanu. Şi la Facultatea de Ştiinţe Sociale au apărut schimbări. Prof. univ. dr. Dumitru Otovescu, fostul decan, nu s-a mai înscris în competiţie şi a fost înlocuit cu prof. univ. dr. Costescu Mihai.

Cea mai mare concurenţă a fost la Facultatea de Inginerie Electrică

Cea mai mare concurenţă la funcţia de decan a fost înregistrată la Facultatea de Inginerie Electrică, unde au fost depuse cinci candidaturi – prof. dr. ing. Marian Ciontu, prof. dr. ing. Iuri-Sergiu Ivanov, prof. ing. dr. Romulus Lungu, prof. dr. ing. Petre Marian Nicolae şi prof. dr. ing. Ioan Popa. Fostul manager al facultăţii, numit cu delegaţie, prof. dr. ing. Alexandru Bitoleanu, nu şi-a depus candidatura pentru această funcţie.
La polul opus se află Facultatea de Litere, unde doar o singură persoană şi-a depus candidatura (prof. univ. dr. Nicu Panea, care a mai ocupat această funcţie în perioada 1999-2004). Şi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a fost tot un singur candidat – prof. univ. dr. Marian Dragomir, cel care a ocupat această funcţie şi până acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS