9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncărcătoare de mitralieră la un centru de fier vechi

Încărcătoare de mitralieră la un centru de fier vechi

Reprezentanţii unei firme particulare din Bucureşti sunt cercetaţi de poliţia din Mehedinţi, după ce joi după-amiază au adus la un centru de fier vechi mai multe butoaie pline cu muniţie, printre care şi încărcătoare de pistoale mitralieră, pentru a fi distruse. Angajaţii centrului de colectare a fierului vechi au spus că persoanele care au adus butoaiele nu au spus nimic despre natura încărcăturii care urma să fie distrusă. Potrivit poliţiei din Mehedinţi, componentele de arme erau ambalate în mai multe butoaie sigilate şi au fost aduse la centrul din Drobeta Turnu Severin de o firmă din Bucureşti, care ar fi câştigat o licitaţie pentru dezafectarea unei unităţi militare de unde ar proveni armamentul.
Poliţia spune că firma bucureşteană ar fi trebuit să anunţe autorităţile înainte să transporte componentele de muniţie la fier vechi pentru obţinerea unei autorizaţii. „Joi după-amiază, reprezentanţii unui centru de colectare şi prelucrare a fierului vechi din Drobeta Turnu Severin ne-au anunţat că au primit o cantitate importantă de componente de arme, printre care încărcătoare de pistoale mitralieră, pentru a fi distruse. Aceştia au mai spus că persoanele care au adus butoaiele nu i-au informat despre provenienţa fierului care urma să fie distrus. Nici reprezentanţii firmei nu au anunţat autorităţile despre acest lucru“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt IPJ Mehedinţi.
Reprezentanţii centrului de fier vechi au anunţat poliţia în momentul în care au constatat că butoaiele conţin componente de armament. Armamentul a fost ridicat şi urmează să fie dus într-o topitorie pentru a fi distrus, în timp ce poliţia a deschis dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiei, pe numele reprezentanţilor firmei din Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS