9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEducaţie privind importanţa apei

Educaţie privind importanţa apei

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Jiu a demarat ieri o serie de acțiuni dedicate Zilei Mondiale a Apei – 22 martie, evenimente ce se vor desfășura pe parcursul acestei săptămâni. Prin sloganul „Omenirea este însetată din cauza nevoilor de hrană“ se dorește atenţionarea opiniei publice în privinţa risipei resurselor preţioase de apă.
„Cu această ocazie, desfăşurăm o serie de acţiuni menite să conştientizeze importanţa şi ponderea pe care o are apa în viaţa fiecăruia: acţiuni educative în şcoli şi grădiniţe unde se vor prezenta filmuleţe cu poveşti despre apă, se vor organiza concursuri de desene având ca tematică Ziua Mondială a Apei şi se vor acorda diplome; acţiuni de conştientizare a importanţei calităţii apei şi conservării resurselor de apă la agenţii economici utilizatori de apă“, a declarat Cosmin Călin, director ABA Jiu.
Prima dintre aceste acţiuni educative s-a desfăşurat ieri, la Școala nr. 12 „Decebal“ Craiova, unde, în prezenţa specialiştilor de la ABA Jiu, elevii grupului ecologic din clasele I-IV, condus de institutoarele  Simona Filip și Camelia Ionele, s-au întrecut în planşe şi mulaje ce evidenţiază importanţa apei. Astăzi, conducerea ABA Jiu a organizat Ziua Porților Deschise, la sediul instituției fiind așteptați elevii clasei a V-a A ai  Școlii nr. 29 „Nicolae Romanescu“ conduși de profesoara de biologie, Rodica Boldișor, pentru a participa la o serie de experimente efectuate de biologi şi chimişti în laboratorul instituției, apoi copiii vor fi angrenați într-o discuție liberă despre apă: câtă apă consumă un om zilnic, câtă apă este încorporată în legumele și fructele pe care le consumăm etc.
Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS