14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDunărea, ameninţată de poduri de gheaţă

Dunărea, ameninţată de poduri de gheaţă

Căpitănia Drobeta Turnu Severin a primit o avertizare despre venirea unui pod de gheaţă din amonte de barajul Porţile de Fier I, care ar putea pune probleme navelor şi circulaţiei pe Dunăre. Deşi autorităţile portuare zonale nu au înregistrat nici o neregulă, pe lacul de acumulare de la Orşova, câteva nave ancorate la mal au început să fie purtate în larg din cauza bucăţilor mari de gheaţă care se topesc. În Portul Drobeta Turnu Severin nu mai este ancorată nici o navă, circulaţia fiind deschisă ieri-dimineaţă.
Autorităţile portuare zonale spun că în prezent nu este nici o problemă pe Dunăre din cauza gheţii.
„În prezent, nu avem nici o problemă pe Dunăre, traficul fluvial a fost deschis, nu mai este nici o navă ancorată în Portul Drobeta Turnu Severin. Există o avertizare despre prezenţa unui pod de gheaţă în amonte de barajul Porţile de Fier I, însă în evidenţele noastre nu este înregistrată nici o problemă“, a declarat Marinică Genovu, şef Căpitănia Zonală Drobeta Turnu Severin.
Probleme pe Dunăre pot apărea şi după ce întreg fluviul se va dezgheţa, atunci când nivelul apei poate să crească brusc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS