9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCreaţiile Cristian Albu ţintesc podiumurile internaţionale

Creaţiile Cristian Albu ţintesc podiumurile internaţionale

Designerul craiovean vrea să facă din numele său un brand internaţional în materie de încălţăminte şi să pătrundă pe marile podiumuri de modă ale lumii

Când vine vorba de încălţăminte, Craiova are şi ea un Albu. Designerul de 31 de ani, Cristian Albu, a renunţat la cariera de informatician pentru a-şi face un nume în lumea modei. Totul a pornit de la pasiunea pentru modă, „cumulată cu o latură creativă pe care am descoperit-o de mic“, după cum a spus craioveanul. „În această meserie trebuie să fii dinamic şi plin de surprize. Eu nu o văd numai din perspectiva unui job, ci mai mult ca pe o provocare în care mereu ai de învăţat, iar atunci când dai greş trebuie să ai forţa să gândeşti pozitiv şi să crezi că ziua de mâine îţi va aduce satisfacţia pe care ţi-o doreşti“, a adăugat Cristian Albu. 
Cariera de designer de încălţăminte a început-o în urmă cu trei ani, iar rezultatele au venit repede, datorită creaţiilor sale personalizate, pe o multitudine de materiale din piele naturală, cu platforme şi tocuri de toate formele şi dimensiunile, toate în trend cu tendinţele date de celebrele case de modă ale Europei. Îşi petrece aproape toată ziua în atelier, studiind creaţiile marilor designeri, dar merge pe un stil propriu, care se adaptează cerinţelor clienţilor. „Eu fac pantofi pentru toată lumea, indiferent de vârstă. Am două linii pe care merg, una comercială – cu modele pentru toate gusturile şi cu preţuri accesibile, şi una exclusivistă, care cuprinde şi latura de creaţie. Aşadar, clienţii mei sunt de la oameni obişnuiţi, care vor un simplu pantof pentru care îşi pot decide singuri culoarea, forma şi înălţimea tocului, până la cei exclusivişti, chiar din lumea showbizului autohton“, a susţinut Cristian Albu, care a încălţat vedete precum Loredana Groza sau Monica Tatoiu.  

Vrea să cucerească Europa

Craioveanul Cristian Albu are ambiţii mari: vrea să facă din numele său un brand internaţional. Pentru asta ştie însă că este nevoie de foarte multă muncă. Un prim pas l-a făcut, apărând deja cu creaţiile sale pe scenele celor mai importante festivaluri de modă din România, precum Gala Avanpremiere Bucureşti, organizată de cunoscutul critic de modă Alin Gălăţescu, Feeric Fashion Days Sibiu, Craiova Fashion, Soirees de la Mode – Hotel Hilton Bucureşti, Romanian Fashion Week Iaşi sau Bonton Palace Fashion Days Bucureşti. Are şi doi colaboratori, designeri vestimentari apreciaţi atât în backstage-ul modei, cât şi de critici de renume din ţară. „Pe linia de damă colaborez foarte bine cu Natalia Vasiliev, iar pe cea de bărbat cu un foarte bun prieten de-al meu, Mircea Bărbulescu. Prin intermediul celor doi, creaţiile mele au apărut pe scenele celor mai importante festivaluri de modă din ţară“, a afirmat Cristian Albu.
Tânărul designer din Bănie are şi un ţel: să ajungă pe marile podiumuri de modă ale lumii. „Orice designer care are ceva de oferit ţinteşte o afirmare pe pieţe precum Londra, Paris, New York, dar până acolo mai e foarte mult de lucru. Am însă în proiect, în viitorul apropiat, câteva expoziţii internaționale, de unde sper să apară şi primele aprecieri“, a susţinut Cristian Albu, care urmează să se înscrie şi la o şcoală de profil din Paris pentru a aprofunda tainele meseriei.

Tendinţele anului 2012

Despre tendinţele în materie de încălțăminte ale anului 2012, Cristian Albu spune că se poartă combinaţiile inedite de culori şi formele ieşite din comun, dar că revin în prim-plan şi modelele mai vechi. „Ca şi forme, pantofii cu vârfuri ascuţite sunt printre tendinţele de readaptare pe piaţă. Vârfurile ascuţite se aplică numai pantofilor. Pentru sandale şi papuci se păstrează vârful rotunjit“, a susţinut designerul craiovean. „Culorile trebuie alese însă cu gust, ţinând cont de cromatică. Nu se pot combina oricum. Şi se poartă şi culorile metalice. Fie că este argintiu sau auriu, acestea vor atrage mereu atenţia. Platformele sunt, de asemenea, un element indispensabil şi pentru 2012, acestea urmând să îmbine cele trei elemente importante pentru orice femeie: înălţime, eleganţă şi confort“, a adăugat Cristian Albu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS