11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA încercat să mituiască doi poliţişti cu 400 de lei

A încercat să mituiască doi poliţişti cu 400 de lei

În timp ce se aflau la datorie, într-o misiune de supraveghere şi control al traficului, pe DE 70, în dreptul comunei Tâmna din judeţul Mehedinţi, doi agenţi din cadrul Biroului Rutier Drumuri Naţionale şi Europene au oprit un autoturism cu numere de înmatriculare din Bulgaria, care le-a atras atenţia pentru că nu avea luminile de întâlnire în funcţiune. La volanul maşinii se afla un tânăr de 27 de ani, din judeţul Dolj, care iniţial a încercat să îşi ascundă identitatea, spunându-le poliţiştilor alt nume. Verificându-i datele personale în baza de date, poliţiştii au suspectat că ceva nu este în regulă şi i-au solicitat tânărului un act de identitate. Văzându-se prins cu minciuna, şoferul a recunoscut că a dat alt nume pe motiv că nu posedă permis de conducere. În momentul în care poliţiştii au început procedurile de întocmire a amenzii şi dosarului penal pentru conducere fără permis, tânărul le-a oferit celor doi agenți suma de 400 de lei, pe care o avea asupra sa, şi, ulterior, chiar o sumă mai mare de bani, în raport de cât ar fi dorit cei doi poliţişti.
Atunci oamenii legii şi-au anunţat superiorii, împreună cu care s-a organizat flagrantul. Acţiunea a fost realizată de ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. „La solicitarea poliţiştilor, şoferul s-a prezentat sub identitatea altei persoane, care poseda permis de conducere. Procedându-se la verificarea datelor persoanei a cărei identitate fusese declarată, poliţiştii rutieri au avut suspiciuni. În aceste împrejurări, aducându-i-se la cunoştinţă conducătorului auto consecinţele legale privind prezentarea sub o identitate falsă, acesta, într-un final, şi-a declinat identitatea, prezentând cartea de identitate personală pe care o avea în autoturism, declarând totodată că nu posedă permis de conducere. Din actul de identitate a rezultat că acesta este Ionuţ S., de 27 de ani, din municipiul Craiova, judeţul Dolj. În urma verificărilor s-a constatat că datele de identitate sunt reale şi că persoana nu posedă permis de conducere, situaţie în care i s-a adus la cunoştinţă că urmează să i se întocmească dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi pentru fals privind identitatea.
În aceste condiţii, conducătorul auto, pentru a nu i se întocmi dosarul penal, le-a oferit celor doi poliţişti suma de 400 de lei, pe care o avea asupra sa, şi, ulterior, chiar o sumă mai mare de bani, în raport de cât vor dori cei doi poliţişti“, a declarat Mihai Stoica, comisar-şef la IPJ Mehedinţi.
Doljeanul s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere şi fals privind identitatea. Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS