9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA dat foc pompei de benzină în glumă

A dat foc pompei de benzină în glumă

Un tânăr din comuna doljeană Leu este cercetat pentru tentativă la infracţiunea de distrugere prin incendiere, după ce, luni seară, a încercat să-i facă o farsă unui prieten şi a aprins bricheta când acesta alimenta, iar vaporii de benzină s-au aprins.
Potrivit poliţiştilor doljeni, luni, la ora 17.50, agenţii Secţiei 4 au fost sesizaţi despre faptul că, la staţia peco Petrom de lângă Complexul Comercial Bacriz, agenţii de pază au surprins un tânăr care a aprins o brichetă lângă pompa de benzină.
Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că, în jurul orei 17.40, Petruţ Ghiţă, de 24 de ani, care se afla la volanul unui Renault în care se mai aflau Marian Neacşu, de 22 de ani, şi Cătălin Chelner, de 20 de ani, toţi din comuna Leu, a intrat în staţia peco pentru a alimenta. În timp ce Ghiţă alimenta cu benzină, Neacşu a coborât din maşină şi, încercând să facă o glumă, a aprins o brichetă la aproximativ 20 de centimetri de pompa de benzină. Vaporii de benzină s-au aprins instantaneu, iar angajaţii staţiei au reuşit să stingă incendiul înainte ca flăcările să cuprindă maşina sau pompa de benzină. Marian Neacşu a fost reţinut de poliţişti, care au dispus începerea urmăririi penale faţă de acesta pentru tentativă la distrugere prin incendiere. Ieri, tânărul a fost prezentat în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Procurorii au refuzat însă propunerea poliţiştilor şi au dispus cercetarea tânărului în stare de libertate. Şeful staţiei Petrom a declarat pentru GdS că nu poate da nici un fel de informaţii despre cele întâmplate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS