9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCinematograf modernizat din vorbe

Cinematograf modernizat din vorbe

România Film nu va putea inaugura luna viitoare cinematograful „Victoria“ modernizat, întrucât lucrările nici nu au început. Peste aproximativ două săptămâni, locuitorii din Târgu Jiu ar fi trebuit să se bucure de un cinematograf modern care ar fi urmat să poarte numele regizorului Sergiu Nicolaescu, născut la Târgu Jiu. Directorul Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) România Film, Marius Iuraşcu, a sosit la Târgu Jiu, în luna octombrie 2011, şi a discutat cu autorităţile locale posibilităţile de modernizare a cinematografului „Victoria“, lăsat în paragină de aproape 35 de ani. La data respectivă, Marius Iuraşcu a garantat că sala de proiecţii va fi modernizată şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie, inclusiv introducerea tehnologiei 3D.
Investiţia se ridica la peste 250.000 de euro şi viza montarea unor scaunde noi, în valoare de 25.000 de euro, la care se adaugă mochetă nouă şi dotarea cu aer condiţionat. Numai aparatura promisă, un proiector Barco cu lampă de 6.000 de Ansi Lumeni, digital, cu tot cu 3D, costă 110.000 de euro. În prezent, sala arată la fel ca anul trecut. Cinematograful, singurul din oraş, este închis de luni până vineri, din cauza frigului, programul de proiecţii filme fiind doar în weekends. Primăria Târgu Jiu chiar a susţinut investiţiile anunţate de către România Film şi a promis, prin primarul Florin Cârciumaru, că se va ocupa de reabilitarea faţadei clădirii. În plus, noul cinematograf ar fi trebuit să aibă un nou nume, respectiv „Sergiu Nicolaescu“, iar regizorul a şi fost anunţat despre demersul autorităţilor locale şi al RADEF şi s-a declarat încântat de iniţiativă.

Titlul de cetăţean de onoare se acordă

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au declarat că odată cu inaugurarea noului cinematograf, regizorul Sergiu Nicolaescu va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului. În cadrul unei festivităţi speciale este programată şi dezvelirea noului nume al cinematografului. În cazul în care România Film nu va reabilita imobilul, aşa cum a anunţat, consiliul local nu va renunţa la intenţia de a-i acorda regizorului născut la Târgu Jiu titlul de cetăţean de onoare al oraşului. Senatorul Toni Greblă, cel care a făcut demersuri pe lângă conducerea România Film pentru modernizarea cinematografului „Victoria“ şi a şi fost prezent la Târgu Jiu anul trecut alături de Marius Iuraşcu, a declarat că lucrările ar putea începe în primăvară şi se vor încheia în mai. „Au fost nişte probleme cu banii. Am înţeles acum că la nivelul Ministerului Culturii finanţarea există, după ce au fost vândute mai multe cinematografe. Lucrările vor începe imediat ce va trece zăpada şi probabil vor fi gata undeva în luna în mai“, a menţionat Toni Greblă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS