11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdrian Cioroianu, la SpectActor

Adrian Cioroianu, la SpectActor

Istoricul Adrian Cioroianu, fost ministru de externe al României, va deschide seria conferințelor din 2012 în cadrul Întâlnirilor SpectActor, care se desfășoară lunar la Teatrul Național „Marin Sorescu“. Evenimentul va avea loc duminică, 29 ianuarie, în sala „Ion D. Sîrbu“ a Naţionalului craiovean şi va începe la ora 11.00. Moderator va fi secretarul literar al TNC, Nicolae Coande.
Adrian Cioroianu va prezenta cu această ocazie conferința „Istoria ca teatru – de la Iulius Cezar la Nicolae Ceaușescu“. Totodată, invitatul va lansa la Craiova și cea mai recentă carte a sa, „Epoca de aur a incertitudinii“, apărută la Editura Curtea Veche anul trecut. Adrian Cioroianu, născut la Craiova, este istoric, jurnalist, eseist și om politic român, îndeplinind în trecut şi funcția de ministru al afacerilor externe. Este membru al Grupului pentru Dialog Social și al Societății Timișoara, iar din februarie 2011 este vicepreşedinte al Institutului Român de Istorie Recentă.
Încă din 2009, Întâlnirile SpectActor reprezintă o activitate importantă în viaţa craiovenilor. Printre cei care au conferențiat la TNC se numără personalități precum Radu Beligan, Ion Caramitru, Solomon Marcus, Varujan Vosganian, Andrei Marga, Matei Vișniec, Cristian Țopescu, George Banu sau Eugen Negrici. Biletul de intrare costă zece lei şi poate fi cumpărat de la agenţia de teatrală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS