14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAudieri în dosarul prostituatelor minore

Audieri în dosarul prostituatelor minore

Mai multe persoane, printre care şi oameni de afaceri din Târgu Jiu, au fost audiate vineri în dosarul privind prostituatele minore al căror proxenet a primit deja mandat de arestare preventivă.
Marius Viorel Taşcău, de 27 de ani, a primit mandat de arestare preventivă pentru 15 zile, fiind acuzat că în perioada septembrie 2011 – ianuarie 2012 a înlesnit şi a obţinut foloase materiale de pe urma practicării prostituţiei de către două minore, pentru care intermedia legături cu diferiţi bărbaţi cu care victimele întreţineau relaţii sexuale în schimbul unor sume de bani, o parte din bani revenindu-i şi acestuia. Minorele primeau pentru o partidă de sex între 150 şi 200 de lei, bani pe care îi împărţeau cu Taşcău.
„Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au audiat vineri mai multe persoane citate pentru a da declaraţii în dosarul penal care vizează comiterea infracţiunilor de proxenetism şi prostituţie. Urmează ca la definitivarea cercetărilor în acest caz dosarul să fie înaintat unităţii de parchet competente cu propuneri legale“, a declarat vineri Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Habitu, chemat la audieri

Cunoscutul om de afaceri Doru Şerban, zis Habitu, a fost audiat vineri în dosarul „sex cu minore“. Habitu a afirmat că a fost chemat la audieri pentru că a fost sunat, mai de mult, de un prieten care voia să-l pună în legătură cu una dintre minorele prostituate. Afaceristul a mai spus că şi-a refuzat categoric amicul şi nu a avut legături sexuale cu tinerele. Doru Şerban este sigur că i-a fost ascultat telefonul.
„Cred că cei de la poliţie mi-au ascultat telefonul, pentru că mai de mult m-a sunat un prieten şi mi-a spus că el cunoaşte o fată tânără, nu ştiu câţi ani, care întreţine relaţii sexuale pe bani. M-a întrebat dacă nu vreau să o cunosc şi eu. L-am refuzat categoric. … Nu am vorbit niciodată cu fata, el mi-a zis că are 19 ani. Nu am avut relaţii cu ea“, a spus Doru Şerban. Acesta a intrat în vizorul anchetatorilor în dosarul în care a fost acuzat de şantaj şi spălare de bani. Reclamaţia împotriva lui Habitu a fost depusă de către fostul său partener de afaceri, Dan Radu Floarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS