17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Orşova şi-a recâştigat funcţia în instanţă

Primarul din Orşova şi-a recâştigat funcţia în instanţă

Primarul din Orşova, Constantin Brăgaru, a reuşit să treacă hopul suspendării sale din funcţie, reuşind să respingă în instanţă ordinul subprefectului de Mehedinţi, Ioan Suru, care chiar din prima zi a anului 2012 a vrut să îl trimită pe edil acasă. Constantin Brăgaru nu a stat pe gânduri şi a atacat ordinul de suspendare în instanţă, iar miercuri judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi i-au dat câştig de cauză.
În apărarea edilului, avocatul său a susţinut printre altele că ordinul subprefectului nu avea viza de legalitate, dar şi faptul că nu a fost comunicat prefectului atât raportul de evaluare al ANI, cât şi raportul de evaluare întocmit de secretarul Primăriei Orşova. Edilul a susţinut tot timpul că nu a recunoscut semnătura prefectului pe ordinul emis de subprefect, iar suspendarea era ilegală, atâta timp când mai există un proces pe rol, din care trebuie să reiasă dacă primarul este incompatibil sau nu, după un raport întocmit de ANI.
Edilul este decis acum să ajungă la o înţelegere cu viceprimarul, dar şi cu consilierii locali.
„Este o victorie a Orşovei, o victorie a democraţiei şi sper că vom termina odată cu abuzurile în serviciu. Voi convoca tot aparatul funcţionarilor publici şi vom intra iar în normalitate. Îl voi invita şi pe domnul viceprimar să-şi reia prerogativele, prin dispoziţie, şi îl rog să punem împreună umărul să facem treabă şi să îi facem pe orşoveni să fie mândri de noi, să facem în aşa fel încât acest oraş să fie o emblemă a judeţului“, a declarat Constantin Brăgaru.
Subprefectul Ioan Suru va face recurs în termen de cinci zile.
„S-a admis cererea de suspendare a actului administrativ. Noi vom face recurs în termen de cinci zile, la Curtea de Apel Craiova, iar pe 6 februarie este acţiunea pe fond, respectiv de anulare al ordinului“, a spus Ioan Suru. Reprezentantul Prefecturii Mehedinţi se bazează pe raportul întocmit de ANI, care a constatat în urma unui control că pe o perioadă de patru luni edilul ar fi administrat şi o societate, având şi funcţia de primar.
Edilul a atacat raportul ANI în instanţă, iar pe 20 ianuarie are termen la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS