14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgujienii vor ca primăria să le dea locuri de muncă

Târgujienii vor ca primăria să le dea locuri de muncă

Cetăţenii din Târgu Jiu au venit la primărie să solicite locuri de muncă. Potrivit unei statistici realizate de Centrul de Informare a Cetăţeanului la nivelul anului trecut, zeci de persoane au solicitat locuri de muncă Primăriei Târgu Jiu. Lipsa unei slujbe şi grija zilei de mâine i-au împins pe localnici să apeleze la primărie, în speranţa că vor fi angajaţi la instituţie sau că funcţionarii primăriei îi vor ajuta să îşi găsească un loc de muncă în altă parte. Conform datelor prezentate de Centrul de Informare a Cetăţeanului, 42 de persoane din Târgu Jiu au cerut locuri de muncă la primărie în 2011. Unii au mers în audienţă la conducerea instituţiei, iar alţii au venit personal la primărie cu CV-urile şi alte documente care să îi ajute în cazul unei eventuale angajări.

Au fost trimişi la AJOFM

Florin Munteanu, şeful Centrului de Informare a Cetăţeanului, a declarat că o parte dintre cetăţenii care au cerut locuri de muncă nu ştiau că trebuia să meargă la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, către care au şi fost orientaţi.
„Au fost mai puţine apeluri la Telefonul Cetăţeanului 984 şi mai multe adrese şi sesizări scrise. Oamenii au venit la primărie, sperând că îşi vor găsi un loc de muncă. Pe unii i-am păstrat în baza noastră de date, pentru că aveau o pregătire bună. Toţi au fost orientaţi către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Numai aşa au putut fi luaţi în evidenţe că se află în căutarea unui loc de muncă. Pot participa la cursuri de specializare şi reorientare profesională. Din păcate, la primărie nu mai există locuri de muncă disponibile şi este şi perioada în care angajările în administraţia publică locală sunt foarte rare“, a menţionat Florin Munteanu, şeful Centrului de Informare a Cetăţeanului, din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS