Cum fentează munca şomerii din Dolj

Autori


Persoanele care fac parte din categoria şomerilor de lungă durată au ajuns să se declare analfabete ca să nu mai fie obligate să participe la cursurile de recalificare şi pentru a beneficia de venitul minim garantat

În judeţul Dolj, multă lume s-a obişnuit cu pomana. Aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, situaţie întărită şi de o statistică recent întocmită de Agenţia de Prestaţii Sociale, conform căreia 228.000 de doljeni beneficiază sub o formă sau alta de ajutor de la stat. Discuţiile s-au purtat la ultima şedinţă din acest an a Comisiei Interregionale pentru Probleme cu Şomerii (CIPS), care a avut loc la Craiova, cu participarea reprezentanţilor instituţiilor, societăţilor şi ONG-urilor care implementează, în zona Sud-Vest Oltenia, proiecte cofinanţate de Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!“, domeniul major de intervenţie: „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare“.

Goana după venitul minim garantat

Cei de la AJOFM Dolj au precizat, în cadrul şedinţei, că se confruntă în ultima perioadă cu situaţii inedite: din ce în ce mai mulţi şomeri de lungă durată se declară analfabeţi pentru a nu mai fi obligaţi să participe la cursurile de recalificare profesională. „Situaţia este cât se poate de reală. Au fost persoane care s-au dus la notar şi au dat o declaraţie pe propria răspundere că nu au făcut nici un an de şcoală şi că nu ştiu să scrie şi să citească. De ce? Vor să obţină acel venit minim garantat dat de Legea nr. 416/2001 pentru a beneficia şi de asigurare gratuită de sănătate. În Dolj, multă lume s-a obişnuit cu pomana“, susţine Aurora Tiribeja, director executiv al AJOFM Dolj. 

Cum se ajunge aici? Pentru a se putea încadra în condiţiile Legii nr. 416/2001, şomerii care nu mai beneficiază de indemnizaţie, dar sunt încă monitorizaţi de AJOFM, trebuie să facă dovada că nu au refuzat participarea la cursurile de recalificare profesională organizate de Agenţie. Iar pentru asta au nevoie de o adeverinţă eliberată de AJOFM. „Conform legii, cursantul trebuie să aibă studii gimnaziale începute. Cu alte cuvinte, trebuie să fi făcut măcar o clasă, altfel nu-l putem obliga să participe la cursuri. Venind cu acea declaraţie notarială, cum că nu ştie să scrie şi să citească, el nu poate participa la cursuri şi astfel primeşte acea adeverinţă. În baza ei, primăriile de care aparţin  întocmesc dosarele pentru venitul minim garantat, însă ştim cu toţii cum se fac anchetele astea sociale. Noi când îi luăm la bani mărunţi pe aceşti aşa zişi analfabeţi, brusc încep să-şi mai aducă aminte că au făcut două-trei clase sau chiar mai multe“, a explicat Aurora Tiribeja. „Trebuie să-i facem pe aceşti oameni să muncească, pentru că nu este normal ca o persoană care nu a contribuit nici măcar cu un leu la bugetul de stat, care nu are o zi pe cartea de muncă şi nu a plătit pentru ajutorul de şomaj sau pentru sănătate să primească bani“, a adăugat directorul executiv al AJOFM Dolj.


Şomerii cer să nu fie angajaţi

O altă situaţie scoasă în evidenţă de cei de la Agenţia Judeţenă pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj este legată de persoanele care refuză angajarea, pe baza repartiţiei eliberate de AJOFM, chiar dacă astfel pierd indemnizaţia de şomaj. „Am avut situaţii în care şomerii au primit repartiţie pentru un loc de muncă, în calificarea pe care o aveau, dar s-au rugat de angajatori să specifice că nu corespund“, a dezvăluit Aurora Tiribeja, director executiv al AJOFM Dolj.

Şedinţa Comisiei Interregionale pentru Probleme cu Şomerii a avut ca scop identificarea problemelor comune întâmpinate de instituţii şi de organizaţiile implicate în implementarea proiectelor cu fonduri europene. „Discuţiile s-au axat pe găsirea instrumentelor de control pentru detectarea şomerilor care fac parte din mai multe proiecte în acelaşi timp. Singura posibilitate prin care se poate rezolva în totalitate problema, în timp real, este realizarea unei aplicaţii software sau crearea unei funcţii suplimentare a aplicației Action Web, care reprezintă singura bază de date la nivel naţional ce conţine informaţii despre grupurile ţintă pentru diferitele proiecte finanţate prin POS-DRU. O altă soluţie, locală, ar fi ca toţi beneficiarii proiectelor cofinanţate FSE să solicite organismului intermediar informaţii despre persoanele care sunt identificate în mai multe proiecte în acelaşi timp“, a precizat Tania Levcenco, preşedinte CIPS, aducând ca argument Legea nr. 76/2002, care precizează că şomerii „pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă“. „De aceea, furnizorii trebuie să identifice în permanenţă modalităţi prin care să stimuleze participarea şomerilor la programele care le sunt dedicate“, a adăugat Tania Levcenco.Comenteaza acum

29 Comentarii

 1. Nicolae C said:

  unde sa lucrezi domne ???? la 7 mil faceti si voi un calcul transportul si pachetul cat costa ??? si daca mai platesti si gigacaloria lu Solomon 245 ron sa nu mai zicem daca ai copii ce faci??

 2. brazda nostra said:

  AJOFM Dolj este o institutie inutila, ce traieste in falsitate, raportari anapoda si nesimtire. Rupti total de realitate, cei de la AJOFM Dolj, in loc sa organizeze cursuri pentru meserii cat de cat cerute (operatori CNC, strungari, sudori, zidari, tehnicieni protectia muncii, etc), continua “colaborarile” cu obscurii organizatori de cursuri de unde se obtine doar o calificare fara valoare (instruirea e o gogoasa, vorbe goale si bla-bla, nu exista dotari corespunzatoare)…i n meserii de viitor…dar fara perspectiva (inspector resurse umane, .florari, etc). Este al n-lea articol in GdS cu tema “lenea la craioveni/doljeni”. Cand Doljul va avea libere 50 000 de locuri de munca in mai toate specializarile, cand boom-ul economic va fi prezent la noi, iar cetatenii vor alerga pe la notariate si se vor ascunde in spatele a fel de fel de declaratii si tertipuri, am sa cred in comoditatea doljenilor. Nici macar cei de la AJOFM Dolj nu au inteles care este rolul lor in contextul actual, nu au inteles care sunt problemele pietii muncii din zona noastra, ce dimensiune are bataia de joc la adresa somerului/angajatulu i, ce nu are nici un mijloc de a fi aparat in fata abuzurilor de tot felul. Asa e la noi: in loc sa serveasca si sa indrume, institutiile acuza si dispretuiesc. AJOFM Dolj este un focar de incompetenta, delasare si aroganta. Puneti-i pe angajatii AJOFM Dolj sa participe la un banal concurs pentru un post corespunzator pregatirii lor si veti vedea cine sunt acesti moralisti! Nici macar o lista saptamanala a locurilor de munca vacante nu sunt in stare sa faca: pe listele lor apar constant locuri de munca ce au fost ocupate cu mult timp in urma (ex: tehnicieni IUG, acum catva saptamani), locuri de munca ce nu au existat (ex: post conducere si cateva posturi TESA la CAS Dolj, acum cateva luni).

 3. Elena said:

  @Brazda noastra Felicitari ,mult adevar Mai trebuie spus ca acele forme de recalificare nu sunt decat o modalitate de a manca ei banii europeni Stiti ca de curand aici la Craiova se vorbea de madam Cotiga parca o chema, ce chipurile conducea un astfel de program si-si acordase sume mari la salariul ei iar// mari instructori// la cursuri erau tot rudele ei.Asa ca ar trebui sa taca din gura si chiar sa ajute somerii.Stiu ei ce este in sufletul si in familia unui somer.????

 4. ana said:

  Daca a fost la o sedinta ,trebuia si aceasta doamna sa dea vina pe cineva ca sa nu cada ea de r…..Iazi,nu vor somerii sa munceasca?Pai unde stimata doamna?Am fost si eu sa ma angajez dupalistele lor si daca am fost refuzata de angajatori ,ca eram prea batrina(54ani),insea mna ca nu vreau sa muncesc?Hai,las-o balta coano!

 5. eu said:

  Alooooooooooo!!!SOMA JUL!Posturile bune nu se scot la concurs si nici la urechile amaratilor nu ajung…doar job-urile mizere pe 6-7 mil. sunt la vedere restul pile taticu!
  Bravo nr.1 !!!Nu le faceti jocul patronilor de carton din tara asta acceptand sa munciti pe nimik!
  HAL DE SISTEM!!!
  EMIGRATI FRATILOR!!!

 6. cetatean said:

  brazda noastra, elena, ana, “eu” sau ce pseudonim oi mai avea. Ce faci? Tu centrezi, tu dai cu capul? Vezi ca mai sunt si unii care se prind ca esti aceeasi persoane, asa ca nu te mai agita ca pepsi incercand sa arati cat de multi sunt cei care gandesc (a se citi abereaza) ca tine.

 7. Dan Rotariu said:

  Din start ma declar adeptul principiului socialist: nici munca fara paine, nici paine fara munca. Asta inseamna ca nu sunt de acord cu un leu dat ca ajutor social, ci prefer ca fiecaruia sa i se creeze un loc de munca, asa cum socialismul dadea. Insa autorul acestei mojicii de articol, Marian a lui Pipi, nu intelege ca locurile de munca “oferite” au salarii minime pe economie. Pe asa salariu sa lucreze toata familia lui ca sa nu mai scrie prostii de genul ca somerii sunt lenesi si prosti. Somerii nu sunt nici lenesi nici prosti insa nu vor sa fie slugile capitalistilor si pe munca lor grea sa primeasca un venit, asa-zis salariu, care sa nu le acopere necesitatile minime: casa, masa, cresterea copiilor. Si atunci somerul prefera sa se angajeze la negru, poate la aceasi capitalisiti care “ofera” locuri de munca, insa banii de pe impozite in loc sa revina statului spoliator capitalist revine , parte din ei, caci capitalistul … nu iarta nimic, ca ados la banii care i-ar fi luat ca angajat cu forme legale. La care se adauga ajutorul si iata ca se strecoara prin viata si somerul … fara sa constientizeze ca va fi fara pensie, este fara asigurari medicale, etc. In capitalism multi fac ce nu vor face in socialism … se strecoara, indura orice la serviciu, ajuta la crearea bunastarii capitalistilor, traiesc la limita legalitatii, mai mult ilegal decat legal, mai mult nedemn decat demn. Si inca nu a venit al doilea val de criza capitalista ….

 8. pdleul said:

  felicitari pt nr 3 care a surprins destul de bine rolul unor “smecherasi” care au invatat sa faca bani cu gramada din cursuri de calificare si reconversie care nu inseamna mai mult decat o bucata de hartie colorata dar care pt organizatori inseamna indemnizatii grase intre50 si 150 milioane vechi pe luna pentru directorii din subordonatele ministerului muncii si apropiatii lor .

 9. brazda nostra ptr. cetatean said:

  Nu am mai postat cu peseudonim elena, ana, eu, etc., prin urmare esti in eroare. Te deranjeaza faptul ca imi spun parerea, ca aceasta parere difera de a ta… Daca ai ceva de spus, vino cu argumente (contra celor spuse de mine), spune tu cum e la AJOFM Dolj! Sau, ca sa pastram nivelul discutiei asa cum intelegi tu, poti sa te agiti in continuare ca …coca-cola…P.S. Te inteleg daca faci parte din nucleul dur al “profesionistilor” de la AJOFM Dolj…

 10. AJOFM-ul & semianalfabetizarea cu Diploma said:

  Cautati adevarul , mergand direct la cauza si descoperiti a cui este vinovatia. Somerii spun ca ei se confrunta cu o situatie de neinteles. A-ti facut STUDII universitare, a-ti fost inginer si sunteti la un moment dat SOMER ? Stiti sa lucrati pe calculator programe ,etc .?Face-ti cursurile obligatorii de la SOMAJ ca sa vi se dea Diploma de semianalfabeti. Dupa acele CURSURI ,,trambitate” OBTII un CERTIFiCAT de CALIFICARE PROFESIONALA cu un Supliment Descriptiv al Certificatului in care se PRECIZEAZA ,,NIVELUL STUDIILOR pt. accesul la programul de formare profesionala …SCOALA GENERALA INCOMPLETA. Daca ROMANUL n-ar AVEA UMOR …ar fi MURIT DEMULT de INIMA REA , si de BATJOCURA ce i-se aplica asemeni clipitului din ochi. Sa faci 16 de ani de studii si sa ai la baza ani de munca in domenii de inalta calificare si sa te trezesti cu Diploma ca ai pregatirea profesionala de Scoala Generala Incompleta, asemeni unui personaj ,,rau famat” poti face atac de cord !!!

 11. geana said:

  AJOFM-ul este plin de neamuri si rude, de pile si smecherasi, mai incompetenti decat oricare altii.Sunt unii care au ajuns aici dupa ce au fost in primul val de disponibilizari din 1990-91. Ori atunci erau dati afara numai lenesii, puturosii si incompetentii. Iar figura cu nestiutorii de carte o fac tziganii, care decat sa munceasca, mai bine ajuta portofelele sa coboare din autobuz cu o statie inaintea proprietarului. De ce nu se spune clar asta? Cine altcineva poate sa pretinda ca nu stie carte?

 12. Pana unde merge dezinformarea? said:

  ARTICOL TENDENTIOS. ,,Persoanele care fac parte din categoria şomerilor de lungă durată au ajuns să se declare analfabete ca să nu mai fie obligate să participe la cursurile de recalificare şi pentru a beneficia de venitul minim garantat.” La SOMAJ exista evidenta somerilor conform CARTII de MUNCA si ce a subliniat ziaristul este lipsit de logica unui om sanatos.

 13. J. said:

  NEVASTA LU BORIS MILITIANUL DE SERVICIU ALU STAICU ESTE DITAMAI DIRECTOARE DE PROGRAME SI NIU ARE DECAT 50000 RON VENIT ANUAL.VEDETI CAT VINE PE LUNA?

 14. comunistu said:

  pt nr.2 daca ai avea 51 de ani cu 30 vechime de inginer electromecanic si cateva inventii si toti patroni pe la care am fost repartizat sa-mi spuna ca nu au nevoie de experienta mea (e clar ca astia ori nu fac meserie ca la carte ori nu au nevoie de batrani) ce dracu sa mai faci daca te ai afla in situatia asta?

 15. din DE said:

  Imi pare rau sa vad ce se intampla in toata romania.
  Desii se stie ca intreaga propaganda a recalificarilor este doar o spalare de bani, o absorbtie nejustificata de foduri europene direct in buzunarele “smecherilor”, nimeni nu face nimic, nici macar acum cand totul este cunoscut chiar si clasei muncitoare care are intradevar puterea de a face ceva.
  Nu am sa intru in amanunte, doar un singur exemplu de cum functioneaza la altii: in germania, cursurile de recalificare nu sunt scoase pe piata atat timp cat nu exista o firma care sa preaia partea de instruire practica fie ea si de vanzator la florarie. Firma respectiva nu este obligata ca la finalul specializarii sa si angajeze persoana(-ele) scolarizate dar este obligata sa angajeze pana la urma pe cineva pe posturile puse de la inceput in joc. Asadar cursul de respecializare dureaza intre 3, 6, pana la 12 luni si presupune o parte teoretica tinuta de institutiile statului sau terti avizati, si o parte practica tinuta exact la sediul si de catre firma care cauta sa angajeze personal cu respectiva specilaizareC. Cursurile pot fi gratis, sau pot costa ceva, dar nu extrem de mult, si oricum intotdeauna suventionate de stat. Nimeni nu e obligat sa faca respecializare.
  Dece nu exista un partid in romania care sa puna piciorul in prag si la fiecare abuz sa se ridice in picioare? Care este organizatia care apara dreptul cetateanului de rand cu adevarat? nu exista!!! De ce uniunea europeana lasa astfel de abuzuri sa fie posibile? Pt ca este in interesul lor sa imprumute cat mai multi bani. Cum ne aparam noi de noi insine? Nu o facem.

  —————- ——————– ——————– ————-Cel care vrea sa iti dea peste cand iti este foame iti este dusmanul. Cel care te va invata sa pescuiesti iti este prietenul.

 16. Mihai said:

  Ca sa fie credibili sa publice numarul total al somerilor din DOLJ [PRIMUL LOC PE TARA ]si oferta de locuri de munca pe care o au in portofoliu !Ca o comparatie puneti si CLUJUL in aceeasi parametrii si o sa traga concluziile cel care nu mai vrea muncitori si productie in acest colt de tara uitat pina si de DUMNEZEU !!! Minciuni penibile !

 17. Autoritatile fenteaza munca said:

  Pai din moment ce autoritatile inchid fabrici si le transforma in hale comeciale, ce pretentii sa ai de la disperatii foamei ?

 18. GARDA DE FIER said:

  AJOFM-UL quintesenta falsului , minciunii , niste nemernici . Oare chiar doljenii nu vor sa munceasca ??? De ce suntem prezentati asa ? Sa va fie rusine , vrem sa muncim , dar sa fim si respectati , nu sa fim sclavi . Si sa nu uit , ce locuri de munca sunt in Dolj , dar adevarate , nu bataia de joc de la AJOFM ???

 19. Asan Marian said:

  Problena este alta. Persoanele cu dizabilitati intelectuale sau motorii sunt discriminati chiar de angajatori.
  Acestia cand se prezinta la angajator cu o diploma sau adeverinta de absolvire, dupa caz, l-i se spune sa mai revina, cand revin angajatorii fac acelasi lucru.
  Pe caestia ii analizeaza fizionomic dupa care se fac indiferenti fata de persoanele care intr-adevar vor sa munceasca, sa-si castige un ban cinstit.
  Varecomand sa va uitati pe Google la sectiunea
  Gala Persoanelor cu Dizabilitati si veti vedea statisticile ingrijoratoare, privind incluziunea sociala a peraoanelor cu dizabilitati

 20. GARDA DE FIER said:

  @Asan Marian:Persoanele cu dizabilitati sau cu probleme medicale , SUNT CONDAMNATE LA MOARTE , asta este Romania .Propun sa legiferam dreptul de a ne eutanasia , la ce se intampla in tara asta mi se pare ca ar fi normal si mai bine pentru cei care raman si sunt sanatosi.

 21. alex said:

  are dreptate nr 3 ,,brazda noastra,,ajofm este o institutie care face numai smecherii si hotii ar trebuii desfiintata ca oricum nu ajuta somerii sau pe cei fara servici cu nimik doar pe ei si rudele lor mafioate ,am vrut sa plec si eu in strainatate la munca prin eures de la ajofm dolj si am dat de tipa aia gretoasa si grasa Simona si nu mai stiu cum si imi tot batea apropo sau spaga ,ce nemernici sunt acolo mie scirba ,i-a intreab-o tu Marian Apipe pe Simona de la camera 13 sau 12 de la eures cind te duci la ajofm sa mai scrii cite un articol cita spaga ia cind vin oferte de lucru pt spatiul ue si sa publici in ziar te rog(vezi ca trebuie sa vina oferte de lucru pt spania ,germania ,italia ,danemarca sa te duci sa stai de vorba cu oamenii care stau la usa la camera 13 la eures si sa -i intrebi cum este si sa dai in ziar te rog

 22. Vali said:

  Fiecare este liber a decide daca vrea sau nu sa munceasca pe un salariu sau altul. Dar pentru simplul fapt ca salariul este mizer eu nu sunt de acord ca respectivul sa se foloseasca de fel si fel de tertipuri astfel incat sa fiu eu nevoit sa-i platesc somajul sau ajutorul! Trebuie ca omul sa invete sa se zbate, sa vrea sa devina mai bun, mai greu de abordat profesional (de catre angajatori) si astfel poate sa vina cu pretentii de job bun si salariu pe masura.

 23. VVali said:

  Da, si autoritatile sunt libere sa-si bata joc de oameni, sa le inchida rand pe rand toate fabricile si uzinele orasului Craiova. Dupa care urla ca fripte ca lumea nu munceste.

 24. sandu said:

  faci si cursurile alea de recalificare, eu unul am terminat si un astfel de curs in pauza dintre doua angajari, cu ce folos? O hartie care atesta faptul ca am pierdut 9 luni sa invat contabilitate ca asistent de gestiune care sincer ma indoiesc ca o sa pot folosi vreodata. Degeaba te invata sa completezi bonuri de casa, facturi, NIR-uri si balante daca tu cu diploma obtinuta in urma recalificarii nu ai dreptul sa semnezi documentele contabile ca nu ai studii superioare in economie. Tot respectul pentru domnisoara Lupu Andreea care si-a batut capul cu cei care am venit efectiv la cursurile de recalificare zi de zi sa ne invete contabilitate primara pornind de la notiunile elementare, dar nu sunt de ajuns nici cele 9 luni de zile sa schimbi cariera unei persoane. Referitor la chestiunea cu refuzul ocuparii unui post sper ca este o gluma, as vrea sa cunosc si eu persoana care a fost trimisa sa fie angajata si a refuzat acel loc de munca pe criza asta. Este foarte posibil ca angajatorul sa fi fost suficient de dubios si programul de lucru sa fi fost 20 de ore din 24 iar salariul oferit sa fi fost sub salariul minim pe economie, iar restul la mica intelegere intre angajator si angajat, adica daca stai non-stop la serviciu si esti sclavul locului de munca poate iti mai dau 50 de RON in plus. Cam asa se pun vorbele la interviurile de angajare, salariul este confidential, orele de lucru la locul de munca sunt la fel de confidentiale, tu stii ca vii la lucru la ora 7, ora de plecare de la serviciu este ca o himera, cu cat te apropii de ea se muta mai departe.

 25. ADRIAN said:

  DAN ROTARIU ……SOTIA MEA A LUAT AZI LICHIDARE 270 RONI DE LA RAADPFL DUPA O LUNA DE MUNCA ….NU ALUAT NICI MACAR SALARIUL MINIM PE ECONOMIE ……CUM POTI SA VII TU MIRELA LA CONTROL IN SECTOR IN ROVINE SA TIPI CA VACA DISPERATA CA NU AU FACUT SI NU AU DRES ,,,,,,,,,,ISTERICA DRACU FUTETEASI IN****BELITARA DE MILOAGA . OAMENI ASTIA STAU PRIN FRIG ,PLOAIE ,VANT,SOARE ,MIZERII……….IA R TU VII SI TIPI CA VACA ,…….MILOAGA ORDINARA …….SA TRAIESTI TU DIN 660 RONI …..JEGOASO

 26. ADRIAN said:

  CE ROST ARE SA FI ANGAJAT CU UN SALARIU MIZER SI MUNCA PE SATURATE …… CU DEDICATIE PENTRU MILOGII ,,,,CU 2DE I ….DE LA RAADPFL . SI ACUM VA INTREB ……CUM PUTETI MA SA LE DATI OAMENILORA ASEMENEA SALARII IN PRAG DE SARBATORI ? VA DORESC SA AVETI SARBATORI IN CHINURI SI PATIMI, DIAREE,DE LA PRODUSELE IEFTINE SI PROMOTII ., CHINUITURI FERICITE !

 27. fost somer said:

  Majoritatea celor care ati scris aveti dreptate. Eu am o propunere si sper ca veti fi de acord cu mine si anume sa se schimbe numele din AJOFM in ASCS ( agentia semnat carnete de somaj ) caci altceva nu stiu sa faca salariatii in frunte cu dna directoare care stim cum a ocupat acel post ( PDL-ul sa traiasca ) dar il va parasi cat de curand. Daca vezi un loc de munca in loc sa te trimita ei cu repartitie, te trimit sa te duci tu la respectiva firma sa vezi daca mai este de actualitate acel post sau sa te ia cei de la firma in evidenta si daca firma te trimite atunci iti dau ei ( AJOFM ) repartitia. Si eu am cautat timp de 13 luni un loc de munca conform cu pregatirea mea superioara si am vazut afisate la AJOFM posturi dar cand am vorbit cu dna directoare mi-a spus sa ma duc la firma. Intr-un tarziu am gasit dar nu conform pregatirii mele, dar astfel am intrat in categoria celor care si-au gasit un loc de munca cu ajutorul AJOFM-ului ( nu au avut nici o contributie ). Munca este de sclav si salariu de mizerie.

 28. ADRIAN said:

  OAMENI BUNI ORI EU AM INEBUNIT ORI 660 DE RONI SUNT APOTEOTIC DE AMETITOR SI DE NECREZUT ………PENTRU CINE VREA DETALI SA- MI LASE COMENTARIU.

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 13 decembrie 2011

Actualitate

» Românii nu ştiu să apeleze la CEDO
» Condamnat la șapte ani de închisoare pentru accident mortal
» Poşta distribuie pensiile în avans
» Gorj: Secretarul Primăriei din Bumbeşti Jiu, reţinut pentru luare de mită
» Olt: Un bărbat din Caracal a fost reţinut în această seară pentru trafic de droguri
» Evaluarea financiară a Bulgariei, Cehiei, Letoniei şi Lituaniei, revizuită de la pozitivă la stabilă
» Handbal (f) – România este calificată la turneele preolimpice
» Fotbal – Avram şi Ţerbea au cerut instanţei ridicarea interdicţiei de a discuta cu Mircea Sandu
» Craiovenii, în colţii maidanezilor
» Rata de refuz a vizelor pentru SUA, în scădere uşoară în România
» Sindicalistul Pisc, „turnător“ al fostei Securităţi
» Puşcărie pentru falsificatori
» Băsescu doreşte simplificarea procedurilor de schimb de mărfuri între România şi Turcia
» Guvernul îşi asumă comasarea alegerilor
» Gorj: Secretarul Primăriei Bumbeşti Jiu, reţinut pentru luare de mită
» Bugetul alocat de români de Sărbători, mai mic faţă de cel din anii anteriori
» Fotbal – Dumitru Dragomir ştie că nu scapă uşor de DNA
» Belgia: Atacul din Liege a fost comis de o singură persoană şi nu are legătură cu terorismul
» Liechtenstein va deveni stat membru al Spaţiului Schengen
» Fotbal – Cristi Chivu este dorit de Genoa
» Ziua de 3 ianuarie 2012, declarată nebancară
» Biroul din Budapesta al lui László Tőkés a fost spart
» Fotbal – Karim Benzema, jucătorul francez al anului
» Belgia: Bilanţul atacului armat de la Liege a ajuns la doi morţi şi 25 de răniţi

Local

» „Mami, de ce nu vrea Dumnezeu să fiu ca şi ceilalţi copii?“
» Nivel scăzut de colectare a impozitelor
» Bercea Mondial, „demolat“ şi arestat
» Bărbatul împuşcat la vânătoare este bine
» Muncitorul prins sub pământ a murit

Dolj

» Cum fentează munca şomerii din Dolj

Gorj

» Un elveţian şi-a aruncat rulota în Gorj pentru a încasa asigurarea
» Primul caz de trichineloză în Gorj

Sport

» România a ratat calificarea în sferturile CM
» Gogoriţă şi Vlăsceanu, remarcate la Cluj
» CS Universitatea încheie anul pe locul cinci
» Egalul i-a mulţumit pe toţi
» Se joacă şi etapa a 18-a
» Liceenii de la „Traian Demetrescu“ au câştigat Supercupa „Ion Dobriţoiu“
» Săceanu a semnat cu ALRO

Bani & Afaceri

» Guvernatorul Isărescu, supărat pe bănci
» Porcul de Crăciun, cumpărat pe card?

Magazin

» HOROSCOP
» 50 Cent, specialist în fitness şi nutriţie
» Adele, artistul anului 2011 în topul revistei Billboard
» Marion Cotillard, în rol de vrăjitoare
» Peste 15.000 de fani au strigat în cor „LaLa Band“!
» Memorie de taximetrist
» Peştele, benefic pentru sănătatea femeilor
» Căldură într-un pahar
» Întreruperi energie electrică

Top