14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCadourile vin și cu ajutorul internetului

Cadourile vin și cu ajutorul internetului

Moș Crăciun a venit mult mai devreme în casa familiei Popescu din satul Cărbunești, grație unei campanii inițiate pe Facebook de un tânăr asistent social din municipiul Târgu Jiu. Familia Popescu este compusă din nouă membri: cei opt copii și tatăl lor locuiesc într-o casă sărăcăcioasă și se luptă să facă față grijilor cotidiene. Mama copiilor a decedat anul acesta, lăsând în urma ei multă durere și neputință. Traian Popescu, tatăl micuților cu vârste cuprinse între câteva luni și 16 ani, și-ar da și viața pentru copiii săi. De aceea, nu a renunțat la nici unul dintre ei și muncește din răsputeri ca să îi crească. Bărbatul nu are un loc de muncă stabil, dar se pricepe la tâmplărie și vecinii săi spun că este unul dintre cei mai buni tâmplari din Cărbunești. Aflând de povestea familiei Popescu, asistentul social Oana Rovența-Nicoliță, din Târgu Jiu, a inițiat o campanie de întrajutorare a acestei familii. Astfel, cei care au vrut ca Sărbătorile de iarnă să însemne bucurie pentru cei opt copii ai familiei Popescu au donat haine, jucării, dulciuri, obiecte de uz personal, de igienă, medicamente, conserve, chiar și un televizor, un calculator, dar și multe alte obiecte de care micuții aveau nevoie. În total, la poarta familiei Popescu au oprit zece mașini încărcate cu pachete.

Ajutor pentru suflete de copii

Oana Rovența-Nicoliță a fost Moș Crăciun și Moș Nicolae pentru cei opt copii din satul Cărbunești. Tânăra a inițiat pe Facebook o campanie de strângere de ajutoare intitulată „Ajutor pentru suflet de copil“. Cu toate că nu se aștepta ca inițiativa ei să aibă succes, tânăra nu a renunțat. Vreme de câteva săptămâni, a încercat să adune cât mai multe ajutoare și a reușit. Campaniei sale i s-au alăturat zeci de români, nu doar gorjeni.
„Am aflat de la prietena mea cea mai bună de acest caz, din presă. Campania a fost desfășurată împreună cu Şcoala Generală Nr. 8 din Târgu Jiu, clasa a VI-A C, împreună cu doamna dirigintă, cu toţi prietenii şi cunoscuţii mei, dar şi cu toţi prietenii de pe Facebook. Duminică, 4 decembrie, le-am dus copiilor sucuri, apă, alimente, articole de îmbrăcăminte, tot ce au ei nevoie, măcar până trece iarna. Am adus şi un televizor şi un calculator, pentru că era visul lor. Foarte multă lume a contribuit la îndeplinirea acestui vis, toţi oamenii care au fost pe Facebook şi care au văzut materialul, în jur de 70. Au mai fost oameni care au contribuit într-un cont, deschis pe numele tatălui. Le mulţumesc tuturor. Câte puţin de la fiecare, am strâns pachete cu tot ce le trebuie copiilor, dar şi tatălui, pentru că ei nu au avut niciodată mare lucru şi pentru că merită să aibă o viaţă lipsită de grija zilei de mâine. Am vrut să dăm un exemplu, ca şi alţi oameni să vină să îi ajute, să îşi construiască şi ei măcar câteva camere. Sunt copii cuminți, care învață bine pentru că își doresc o viață mai bună“, a spus Oana Rovența-Nicoliţă.

Traian Popescu crede de acum în minuni și în oameni

Traian Popescu, tatăl copiilor, a fost uimit de venirea lui Moș Crăciun și le-a mulțumit cu lacrimi în ochi celor care i-au adus pachetele. „Le mulţumesc oamenilor care au adus atâta bucurie copiilor mei. Am încercat, ca şi în anii trecuţi, să avem ce să punem pe masă, dar acum sunt mai mult fericit. S-a întâmplat o minune“, a spus Traian Popescu.
„Ne-au dat lacrimile de bucurie. Nu știm cum să le mulțumim acestor oameni. Am primit de toate, cărţi, ghiozdane, îmbrăcăminte şi altele. E ca și cum Moș Crăciun ne-a vizitat mult mai devreme și a fost mult mai bogat decât de obicei. Mi-am dorit un calculator şi acum s-a împlinit dorinţa mea“, a spus Iuliana Popescu, cel mai mare copil al familiei, care ține loc de mamă pentru frații săi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII