19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalControl la maşinile cu defecţiuni

Control la maşinile cu defecţiuni

Aproape 400 de şoferi au fost amendaţi, iar alţi 50 au rămas fără permisele de conducere sau certificatele de înmatriculare în urma unei acţiuni organizate între 10 şi 20 noiembrie de poliţiştii Biroului Rutier Craiova împreună cu lucrătorii RAR, acţiune care a vizat depistarea şi sancţionarea celor care conduc autovehicule cu defecţiuni tehnice.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în urma acţiunii au fost controlate aproximativ 700 de autoturisme, mai bine de jumătate dintre conducătorii auto – 386 – fiind sancţionaţi. 115 sancţiuni au fost aplicate şoferilor ale căror autovehicule prezentau defecţiuni tehnice şi 7 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.
Oamenii legii au precizat că au fost date amenzi pentru sistemele de evacuare „tunate“, foliile neomologate aplicate pe geamurile autoturismelor sau anvelope uzate peste limita admisă. În plus, 38 dintre conducătorii auto care au fost depistaţi în trafic la volanul unor autoturisme cu defecţiuni grave la sistemele de direcţie, de frânare sau defecţiuni la sistemul de iluminare au rămas şi fără certificatul de înmatriculare al maşinii. Alţi 12 şoferi s-au ales cu permisele suspendate în urma controlului poliţiştilor de la Rutieră. În cursul acţiunii, oamenii legii le-au dat şoferilor depistaţi în neregulă amenzi în valoare totală de 31.910 lei.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII