9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDezastru pe autostradă

Dezastru pe autostradă

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 51 au fost rănite într-un accident în lanţ ce a implicat 34 de maşini și care s-a petrecut în sud-vestul Marii Britanii, pe autostrada M5 din Somerset. Poliția a anunțat că accidentul, care a avut loc în jurul orei 20.30 (ora 22.00, ora României), a provocat o „uriașă bilă de foc“. Nu se cunoaște cauza accidentului, însă acesta a avut loc în condiții meteo nefavorabile, de ceață și ploaie abundentă. „Cele mai multe dintre mașini au luat foc și au continuat să ardă pentru mult timp. Asta a făcut căutarea victimelor foarte dificilă. Mai multe vehicule au ars complet“, a declarat un reprezentant al poliției.
Potrivit pompierilor ajunși la fața locului, acesta a fost cel mai grav accident de circulație dintre toate pe care şi le amintesc. Anchetatorii încearcă să afle în ce măsură ceaţa sau fumul provenind de la un foc de artificii din apropiere au constituit cauze ale accidentului.
Bănuielile planează asupra echipei locale de rugbi, Taunton, ai cărei membri participau la un eveniment unde a fost organizat şi un foc de artificii, foarte aproape de locul tragediei. Potrivit primelor informaţii, spectacolul pirotehnic s-ar fi încheiat la ora 20.15, cu doar câteva minute înainte de producerea accidentului. Experţii cred că atât lipsa vântului, care să împrăştie fumul provenit de la artificii, cât şi ceața densă au determinat o vizibilitate redusă pe autostradă.
• Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII