14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMai puţine locuri în spitale decât rezidenţi

Mai puţine locuri în spitale decât rezidenţi

405 absolvenţi de medicină, medicină dentară şi farmacie s-au înscris la Craiova pentru rezidenţiat

Regulile de desfăşurare a concursului de rezidenţiat s-au modificat din acest an. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, este primul an în care concursul se va face descentralizat, în cele şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Timişoara şi Târgu Mureş. „Rezidenţiatul se va desfăşura în acelaşi centru în care s-a dat concursul. Centrul universitar Craiova concurează pentru locurile publicate de centrele universitare Craiova şi Braşov. Concursul este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova, iar de înscrierea candidaţilor s-a ocupat Direcţia de Sănătate Publică“, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj. Până anul acesta, concursul de rezidenţiat s-a desfăşurat la Bucureşti pentru absolvenţii din întreaga ţară.

207 locuri la Craiova şi 77 la Braşov

Până la expirarea termenului de înscriere, pe 7 octombrie, la DSP Dolj şi-au depus dosarele 405 candidaţi, dintre care 390 şi-au exprimat opţiunea pentru a participa la concurs în centrul universitar Craiova. Numărul de locuri pentru cei care au ales să dea concurs la Medicină, în Craiova, este de 207 pentru cei care se vor pregăti  în centrul universitar Craiova şi 77 pentru Braşov. Alte 17 locuri sunt disponibile pentru specialitatea medicină dentară şi trei locuri pentru farmacie, toate în centrul universitar Craiova. Cei mai câştigaţi vor fi însă candidaţii care vor reuşi să ocupe unul dintre cele 16 posturi scoase la concursul de rezidenţiat pe post, pentru că vor avea locul de muncă asigurat după terminarea rezidenţiatului.
În judeţul Dolj sunt disponibile un post de rezident în specialitatea nou-născuţi la Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova, un post de rezident în psihiatrie la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare şi patru posturi – în specialităţile medicină internă, urgenţe, dermatologie şi pediatrie – la Spitalul Calafat. Rezidenţii pe post au obligaţia ca, după finalizarea stagiului în specialitatea aleasă, să profeseze cel puţin cinci ani în spitalul în care s-au pregătit. Concursul va avea loc pe 20 noiembrie şi va consta într-un test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Tematica şi metodologia de concurs se găsesc integral pe site-ul DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII