14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCăldură doar în două locaţii ale Spitalului Judeţean Târgu Jiu

Căldură doar în două locaţii ale Spitalului Judeţean Târgu Jiu

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a decis ca doar pacienţii internaţi în secţiile din două sedii ale unităţii medicale să aibă căldură în noaptea de luni spre marţi.

Bolnavii internaţi la secţiile din locaţia cunoscută de gorjeni sub denumirea „Spitalul de sub pasarelă“ au stat în frig şi s-au acoperit cu două pături. În imobilul denumit „Spitalul 700“ şi în secţiile din clădirea situată pe strada Tudor Vladimirescu, pacienţii au avut parte de căldură în saloane, în aceste două sedii fiind pornite centralele termice. „Aseară (luni seară – n.r.) s-a pornit centrala termică de la Spitalul 700 şi de la cel de pe Tudor Vladimirescu. Aşa a decis conducerea. Aici, la cel de sub Pasarelă, vom da drumul astăzi (ieri – n.r.). Sunt câteva mici probleme, dar le vom rezolva. S-a început cu spitalele mari, aşa s-a vrut“, a spus Cristinel Toma, inginerul care se ocupă de centrala termică a Spitalului din Târgu Jiu. La imobilul situat sub pasarelă, clădirea în care se afla Secţia boli infecţioase a intrat în renovare capitală, iar pacienţii au fost mutaţi în trei saloane din cadrul Oncologiei. Nici una dintre secţii nu a primit căldură.
Atât medicii, cât şi pacienţii internaţi în secţiile de la Spitalul 700 s-au bucurat că peste noapte atmosfera din saloane s-a schimbat. Doar cu o noapte înainte tremuraseră de frig. Cei mai bucuroşi au fost pacienţii Secţiei pediatrie: „A fost cald în salon azi-noapte. Am fetiţa internată aici şi stau şi eu cu ea. A fost bine, ne-am acoperit doar cu o pătură“, a spus una dintre mamele internate.
La sediul „de sub pasarelă“, acolo unde sunt secţiile Boli infecţioase, oncologie şi Dispensarul TBC, căldura nu a fost pornită: „Nu avem căldură încă. Probabil, ne vor da drumul şi aici. Caloriferele sunt reci, dar în saloane nu e foarte-foarte frig. Noi oricum suntem primiţi la Oncologie, în secţie, până se termină lucrările la secţia noastră, care este în renovare“, a declarat medicul Vasilica Ionescu, şefa Secţiei boli infecţioase. „Oamenii bolnavi sunt mai sensibili şi de aceea ne plângem că este frig noaptea. Ne acoperim cu câte două pături, dacă este nevoie. Acum am ieşit un pic la soare, mă mai plimb prin curte“, a spus unul dintre bolnavi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS