9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInterdicţie la profesare pentru economista Militaru

Interdicţie la profesare pentru economista Militaru

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DNA au obţinut la Curtea de Apel Craiova interdicţia de a profesa într-o instituţie publică pentru Manuela Militaru, economista DSP Dolj condamnată la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă.
Manuela Militaru a fost reţinută la începutul lunii martie a acestui an, după ce procurorii anticorupţie au stabilit că femeia a cerut şi primit de la mai multe persoane suma totală de 27.000 de euro. În schimbul banilor, economista Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj le-a promis că le va „găsi“ un loc de muncă la Spitalul de Urgenţă Craiova, DSP sau Garda de Mediu Dolj. Pe parcursul cercetărilor, şi alte persoane au depus plângere împotriva femeii, în final stabilindu-se că aceasta a primit de la 18 persoane în schimbul promisiunilor de angajare sumele totale de 31.150 de euro şi 33.100 de lei. Ulterior, pe 1 aprilie, inculpata a fost trimisă în judecată, iar pe 28 aprilie, Tribunalul Dolj s-a şi pronunţat. Judecătorii au găsit-o vinovată şi au condamnat-o pe Manuela Militaru la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată. În plus, inculpata a fost obligată să restituie toţi banii primiţi de la cele 18 persoane care au depus plângeri împotriva ei.
Atât femeia, cât şi procurorii au făcut apel împotriva sentinţei Tribunalului Dolj, apel care a fost judecat de Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, judecătorii au admis apelul declarat de DNA şi i-au interzis inculpatei să exercite orice funcţie în cadrul unei instituţii sau autorităţi publice timp de doi ani de la executarea pedepsei de trei ani de închisoare. Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova a făcut deja recurs împotriva hotărârii Curţii de Apel Craiova, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fiind instanţa care va da o hotărâre definitivă în acest dosar de corupţie.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII