9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVânzările auto, pe butuci

Vânzările auto, pe butuci

Comercianţii din târgul auto din Târgu Jiu se plâng că vânzările autoturismelor au scăzut foarte mult în ultima perioadă

Vânzările de autoturisme second hand au scăzut foarte mult în ultima perioadă, susţin samsarii de maşini din târgul auto de la periferia municipiului Târgu Jiu. Sute de comercianţi de autovehicule second hand vin aici joia şi duminica pentru a încerca să vândă la un preţ cât mai bun autovehiculele. Astfel, numărul maşinilor vândute săptămânal a scăzut la mai puţin de jumătate, faţă de ceea ce se întâmpla în anii trecuţi. „Nu se mai vând nici maşinile, nici anvelopele. Vânzările au scăzut, degeaba mai lăsăm la preţ. Lumea nu mai are bani, iar noi nu avem alte surse de venit. Cu asta ne ocupăm“, a spus Alin Cosma din Târgu Jiu. „Aş sta acasă, dar nu-mi dă nimeni bani dacă stau. Aşa că zi de zi vin la târg şi sper că voi vinde o maşină sau măcar câteva anvelope. Merge prost treaba“, a spus Mihai Gheorghe, 22 de ani, din Târgu Jiu.

Vin, se uită şi pleacă

Cele mai multe persoane care trec pragul târgului auto vin pentru a se interesa de preţuri, prea puţini dintre ei îşi cumpără un autovehicul. De două ori pe săptămână, târgul auto devine un furnicar: sute de oameni, aproximativ o mie de autoturisme şi sute de samsari care încearcă să facă o afacere bună. „Am venit din Slatina pentru că am de vânzare o maşină. Am mai vândut una aici, în acest târg. De şapte săptămâni vin cu aceasta şi nu am reuşit să o dau. Preţul e convenabil, dar nu am cumpărători. Lumea vine, se uită, pleacă“, a spus Laurenţiu Marin din Slatina. „Am venit să mă uit de preţ. Eu am o maşină, tot second hand, dar am luat-o anul trecut. Acum parcă sunt mai ieftine, dar lumea nu mai are bani“, a afirmat Cătălin Ghiţu din Rovinari. La Târgu Jiu vin comercianţi din Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Olt şi Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS