Scandal pe taxa de parcare

Autori


Proprietarii de „bulgăroaice“ care vor să achite taxă de parcare au doar două posibilităţi: ori plătesc pentru un an, dar beneficiază doar şase luni, ori plătesc doar pe şase luni şi îi costă mai mult decât dublul taxei pe un an

Ca să-i atragă la ghişee, reprezentanţii administraţiei locale anunţau cu ceva vreme în urmă reduceri pentru deţinătorii de „bulgăroaice“, „italience“, „englezoaice“ şi alte categorii de maşini străine, dar şi pentru cei care au maşini înregistrate fiscal în România, dar în alte localităţi sau judeţe. Acestora li se promitea că, dacă vin să plătească taxă de parcare în Craiova, vor achita doar pentru jumătatea de an rămasă, nu pentru un an.

Într-o asemenea situaţie se află şi Vasile F., care a mers marţi la unul dintre ghişeele Direcţiei de Impozite şi Taxe Craiova. Bărbatul a vrut să fie corect şi să plătească taxă de parcare pentru cele două maşini pe care le are înregistrate în altă ţară, dar circulă cu ele prin Craiova.

„Mi-am ales varianta de a plăti taxă de parcare pe un an, dar funcţionara de la ghişeu mi-a zis că nu-mi poate da decât până la 31 decembrie 2011. I-am spus atunci să îmi calculeze cât trebuie să plătesc pentru perioada care a rămas din acest an, dar funcţionara mi-a spus că trebuie să plătesc preţul întreg, deşi vinieta va fi valabilă mai puţin de şase luni. Mie nu mi se pare corect. Cum adică să plătesc preţul întreg pentru taxa de parcare, deşi aceasta va fi valabilă doar până la sfârşitul acestui an, adică mai puţin de şase luni? Asta nu-i reducere, asta e jecmăneală“, consideră craioveanul nemulţumit.

Taxa „doi în unu“

Reprezentanţii Fiscului local susţin însă că, luându-i-se doar 40 de lei pentru cele şase luni rămase din an, cetăţeanului i se face totuşi o… reducere considerabilă.


„Hotărârea Consiliului Local (HCL) Craiova nr. 428/2010, republicată, dar şi Regulamentul privind aplicarea taxei de parcare, aprobat prin Hotărârea nr. 201/2011, fac referire, de fapt, la două taxe de parcare. Una este denumită «taxă de parcare curentă», are valoarea de 40 lei/an/vehicul şi se percepe în cazul autovehiculelor înregistrate în evidenţa noastră fiscală, deci pentru care utilizatorul – având sediul, domiciliul sau reşedinţa în Craiova – plăteşte impozitul la noi. Cea de-a doua formă este a «taxei pentru parcarea ocazională» . Aceasta are valoarea de 40 de lei pe an, 15 lei pe lună sau 1 leu pe zi şi este percepută atât celor care sunt în tranzit prin Craiova, cât şi acelora care nu au maşinile în evidenţa noastră fiscală, deci nu plătesc la noi impozitul pentru acel autovehicul, nefiind proprietari ai acelor maşini“, explică Mihaela Claudia Udrescu, director executiv adjunct la Direcţia de Impozite şi Taxe Craiova.

Drept urmare, în cazul maşinilor înregistrate fiscal în străinătate sau în alte localităţi din România se va percepe în Craiova o taxă de parcare ocazională. „În aceste condiţii, utilizatorilor unor asemenea maşini străine li se face un serviciu percepându-li-se taxa la nivelul de 40 de lei pe an, pentru că am putea să le percepem taxa doar pe şase luni, dar la valoarea de 15 lei pe lună, deci s-ar ajunge la 90 de lei până la sfârşitul anului“, a precizat directoarea Mihaela Claudia Udrescu.

Reducerile faţă de valoarea de 40 de lei pe an au rămas, însă doar în cazul celor care cumpără sau vând un autovehicul aflat în evidenţa fiscală a Direcţiei de Impozite şi Taxe Craiova. Pentru aceştia, taxa de parcare se recalculează în funcţie de perioada din an în care craioveanul a deţinut maşina în proprietate.

 Comenteaza acum

64 Comentarii

 1. asdagfa said:

  adica eu daca vin din bucuresti si stau 2 zile in craioa mi se ridica masina?sau daca am achizitionat acum 1 luna o masina din germania tre sa platesc si taxa pe perioada cat masina a stat in germania?hoti, capitalisti, nesimtiti, infractori.

 2. andi said:

  adica daca vii 2 zile in craiova si o parchezi intr-o parcare publica poti avea intr-adevar “ghinionul” de a fi amendat. daca o parchezi intr-o curte nu iti face nimeni nimic. idem, cata vreme mergi cu masina nu te va opri nimeni. treaba cu parcarea platita nu e o noutate a craiovei, am fost si prin sibiu, e la fel, tot un leu pe zi, ultima oara cand am fost pe acolo, cumperi hartiuta, o lasi in bord si cu asta basta. ca o fi bine sau rau cine mai stie. atat stiu, ca eu avand ghinionul de a nu fi din bucuresti, ci din craiova, platesc pentru masinile proprietate personala cate 40 de lei pentru asa zisa parcare, pentru ca sunt inregistrate in evidenta astora. iar ceilalti nu platesc, pentru acelasi pseudo serviciu. or sa nu mai platim niciunii or sa platim toti

 3. eu said:

  pai si cei care au masinile cu numere provizori mai platesc asa zisa taxa de parcare?

 4. sam said:

  de acord cu andi! nu e nimic nou, in plus noi platim impozitul anual care include taxa de parcare si nu am unde sa parchez masina de “bulgaroaice”. mi se pare corect sa platim toti! deci si cei cu numere provizorii. iar 1 leu pe zi nu e o suma mare pt cei in tranzit prin Craiova.

 5. razvan said:

  pt nr 1. bai omule degeaba aduci masini ca esti prost gramada nici sa citesti nu stii ce sa mai vorbim de inteles. aduce-ti voi toate harburile, cere-ti cat a cerut dracu pe taso si ocupati toate parcarile craiovei si va f… in c… pe 40 lei pe an pe parcare. eu am masina inmatriculata provizoriu si nu ma deranjeaza sa platesc parcarea atata timp cat gasesc loc de parcare care nu sunt ocupate de cei care nu platesc

 6. Laur said:

  nu va mai certati degeaba asta e hotie pe fata de la stat ce inseamna asta sa platesti taxa de parcare si nu gasesti un loc de parcare in craiova eu unul nu platesc nici o taxa sa vedem ce imi face imi da amenzi nu le platesc si mi le da de geaba asa ca sa ramana cu legea lor de tot rahatul milogilor daca am avea conditi bune de parcari sar merita sa platim taxe asa in condiitile astea nu se merita la revedere

 7. cristy said:

  Bine ma LAUR (A) ai pus punctul pe I. La cat esti de redus asa sa faci ca dupa un an vii tot pe comentarii pe aici si te plangi ca a venit fiscul si ti-a luat bunurile sa le vanda ca sa isi recupereze banii pe amenzi sau te-a condamnat la nu stiu cate luni de pernaie pentru amenzi. Ce bine ti-ar prinde ca sa nu te mai kaci pe tine pe aici ca eu nu platesc ca nu stiu ce si nu stiu cum dar cred ca de fapt tu esti dintre aia care a fost primul la coada.

 8. mihai said:

  Piatra Neamt: parcare-luni pana vineri,intre orele 8 si 18=10 orex1,5 lei=15 lei/zi.Daca stai sa zicem doua saptamani in oras platesti cam 150 lei parcarea(sambata si duminica este gratuit)…Asa ca foarte bine ca s-a introdus aceasta taxa pentru absolut toate autoturismele…Daca toti ar plati,ar fi pentru comunitate mai bine…PS Carutele parca primisera interzis in Craiova !

 9. orly said:

  Corect ar fi sa nu se plateasca deloc taxa de parcare, este o taxa abuziva si nesimtita. Daca parchezi doar la tine in curte (prop privata) tot platesti taxa de parcare ca asa vrea primaria.

 10. asda said:

  problema nu e taxa…ci ca o plateste toata lumea… asa nu vom gasi locuri de parcare in centru…daca se plateste pe ora atunci daca ai nevoie sa ajungi in centru platesti pentru cat stai… si in brasov si in sibiu se plateste pe ora si gasesti locuri de parcare

 11. pt #5 razvan said:

  ba esti prost de bubui… “aduc-ti”, “cere-ti” , “loc de parcare care nu sunt ocupate” ?????????

 12. Suparat said:

  Lasati-ma cu Brasovul ca acolo este cea mai mare tampenie posibila cu acele aparate de parcare. Daca nu vii cu punga de monede dupa tine nu poti parca decat intrun loc pentru ca acolo poti sa platesti la un angajat. Este absolut penibil ce este in Bv. Cat despre vinieta asta mie mi se pare super ok. Te duci frumos iti iei vinieta si ai scapat, costa doar 1 leu pe zi…Si sincer acum este si corecta dpdv moral in sensul ca nu mi se parea corect ca eu sa platesc taxa de parcare iar altii nu si aici ma refer la cei cu masinile inmatriculate afara. Cu cei din alte judete este o alta discutie pt ca exista cazurile de leasing…Dar de trebuie sa facem ceva si cu masinile de bugaria.

 13. georgeb said:

  Daca vi in weekend din afara Craiovei, de unde se poate lua vinieta pt parcare pt o zi?

 14. TEPES VODA said:

  CE VA MIRATI, DACA BISERICA A MARIT TAXA DE PARCARE IN CIMITIR A DECEDATILOR,DE CE PRIMARIA NAR PUNE TAXA PE PARCAREA MASINILOR!!!!. BA RUMANILOR, STATI LINISTITI ,MAI ESTE PUTIN SI VINE DRACU SI NE IA PE TOTI.

 15. gheorghe said:

  Iar nea traso Marinica al lui Berceanu. Hoo rate potocalii.

 16. xx said:

  Acum cativa ani in Timisoara exixta asa ceva si nu cred ca au renuntat. Vignietele se gaseau la toate chioscurile te ziare si transport in comun. In plus fata de Craiova am inteles ca ereau diferentiate si de zona de parcare – centru, periferie. Este bine scapam de toate harburile aduse nu stiu de unde, de masini de firme si cmioane care zac prin parcari.

 17. Miyake said:

  pana acum cand plateati impozitul si era inclus si taxa de parcare ( pt cei cu masini inmatriculate in Ro ) nu mai ziceati nimic, normal.. mie nu mi se pare corect sa platesc taxa si altii cu masini de beharca si te texas sa imi ocupe locul. circulam toti in acelas oras ? sa platim toti.. mie nu imi convine sa platesc si altii sa nu plateasca.

 18. eu said:

  Lasati fratilor ca este buna si treaba asta cu vignietele, macar sa se aplice legea la cei care nu platesc, ca e orasul plin de masini smechere ale unora care nu au muncit in viata lor nici macar o zi si care nu platesc pt ele nici macar impozit, ce sa mai spunem de taxa de parcare. Iar unii nu platesc nici macar combustibilul……. …………….il fura de la PECO, halal oameni
  Faceti gura ca nu vreti sa platiti vigniete, dar noi ceilalti cat am platit taxe de parcare si nu gasim un loc ca sunteti voi cu tot felul de masini parcate peste tot. Daca nu vreti sa platit taxa, atunci sa platiti amenda!

 19. paliu said:

  un prim lucru bun facut si de ai nostrii introducand aceasta taxa……………. .sper k politia sa isi faca datoria si sa ii amendeze pe cei care nu platesc,sa le blocheze masina iar la deblocare sa le verifice si actele(asigurare,ins pectie,procuri daca este cazul…)!!!!

 20. Nu am rezolvat nimic said:

  Taxa asta de parcare ar trebui sa-i descurajeze pe aia cu “bulgaroaice” sau asemenea. La cât e de mica, însa, n-are nici un efect – 40 de lei pe an e o nimica toata. Singurul câstig e o bruma de bani în plus la bugetul orasului. Ar trebui taxe semnificative de parcare inclusiv pentru craioveni în locurile aglomerate (Centru, etc) si la orele de vârf, iar în rest la liber, doar asa s-ar mai desteleni locul.

 21. istoricul said:

  Abuzuri si iar abuzuri, toata lumea tace si se inghesuie la ghisee !

 22. panarame said:

  multi nu ar trebui sa plateasca parcarile ci doar amenzi pentru ca nu vad parcarea goala tot pe carosabil le lasa sa vada lumea ce tinchele au si ce samecheri sant daca incurca circulatia

 23. psycho24 said:

  pana una alta e bine ca nu mai exista o dubla masura :unii prosti care cotizeaza cu taxa ,si altii smecheri cu cazane de “beharca” sau de aiurea ce n-aveau nicio strabatere.Eu cred ca ar trebui mai mult decat amenda ptr neplatitori: ridicarea masinilor de pe spatiul public unde sunt parcate.vis-a -vis de faptul ca platesc pe un an si mai au sase luni…. ,sa faca dovada de cand au masina ,daca o au de acum sa plateasca pe 6 luni,dar cred ca multi le au de mai bine de un an si atunci sa puna mana sa plateasca sa nu se mai dea rotunzi.

 24. Prostia contribuabilului si taxa de parcare said:

  Codul fiscal va vorbeste despre taxa asupra mijloacelor de transport. Acelasi cod mai arata si despre impozitul pe mijloacele de transport. Pentru nestiutori ar fi una si aceeasi chestiune, dupa cum vad ca majoritatea faceti confuzii. Taxa este o impunere fiscala in bani pentru un serviciu, un drept, pe cand impozitul se datoreaza fara a primi nimic in schimb. Taxa asupra mijlocalor auto pe care o platiti persoanel fizice va da dreptul de folosire a domeniului public unde aveti inmatriculata fiscal autovehicolul. Impozitul pe mijloacele de transport se datoreaza de agentii economici ce presteaza servicii de transport, deci obtin profit din activitatea economica. Pentru analfabeti, nu ese nici o diferenta, vorbesc despre “specilistii” ce au impus acesta taxa de parcare, care in HCL 428/2010, la art. 4 si urmatoarele au redumit-o in Impozit, pentru ca ulterior sa va impune si taxa de parcare. Pai platiti de 2 ori aceelasi drept. Dreptul de a folosi domeniul public al localitatii de resedinta. Localitatile care au impus asa ceva au creeat un mare abuz de drept si o discriminare grava. Particularul nu foloseste masina pentru activitati economice, ci doar pentru necesitatile personale de deplasare. De asta codul fiscal face distinctie intre taxa si impozit pe mijloacele auto. Taxa poate fi contestat in Tribunal in contencios administrativ, unde nu va costa nimic. In cazul in care veti contesta amenda va va costa taxele judiciare de timbru care se duc tot in bugetul abuzatorului primariei Craiova. In rest cei ce discutati gen “sa moara capara” sunteti in afara cunosterii si dreptului. Multi va meritati soarta..

 25. JUVETE said:

  Bravo 25, ne-ai lamurit, dar cei cu masini straine tot trebuie sa plateasca taxa de parcare(vorbesc de cei care au domiciliul in Craiova) asa mi se pare corect, deoarece ei nu platesc nimic la bugetul local si beneficiaza de locuri de parcare ca noi toti ceilalti.

 26. iri said:

  Eu nu inteleg ce atata probleme cu “bulgaroaice” s.a.m.d..Nu vi se pare ca asa indepartati si turistii??De unde stiti ca cei care sunt intr-o masina cu numar strain nu sunt straini?Eu zic ca atunci cand vin cu aceste masini si merg prin acest perfect oras(care de perfect nu are nimic)sa isi cumpere ticket-ul de parcare pe cat timp stau si gata.Ce atat discriminare !Dupa ce ca va pun sa stati la o coada infernala ,mai si mergeti??hahahaha..p ai pentru cati bani le dati trebuiau sa va usureze treaba,adica platesti si ti se trimite prin posta acest ticket.Si fiecare face ce vrea,daca vreau si sunt rezident in Craiova platesc parcarea numai cele cateva ore cand merg undeva unde-i parcare cu plata.Ce mai suntem pe timpul comunistilor sa ni se impuna si noi sa facem ca ei vor??Nu inteleg de ce va lasati “dusi “de aceasta lege,ca imediat va veni alta si asa veti plati toata viata impozite si taxe:(

 27. Totusi.. said:

  Iar ne invartim in jurul cozii. “Bulgaroaicele” exista pentru ca nenorocitii care ne guverneaza cer taxe mari la inmatriculare. Posesorii acestor autovehicule merg, logic, sa le inmatriculeze ieftin in Bulgaria. Edilii vin cu taxe si taxisoare, spun ei, ca sa scapam de bulgaroiace? Cat de prosti ne cred? Unica masura este micsorarea taxei de prima inmatriculare, fapt care duce rapid la inmatricularea in Ro si testarea la RAR, normal, a tuturor “bulgaroaicelor”. Mai simplu nu se poate! De moment, in loc sa ne scandalizam pe forum, ar trebui sa ii dam in judecata. Probabil masura impunerii acestei taxe va fi gasita ca abuziva si va fi anulata

 28. iri said:

  Foarte bine nº28.Ma bucur ca exista oameni ca tine in Craiova .Pai ,faptul ca exista atatea masini cu numere straine ar trebui sa se preocupe cei din politica.Asta inseamna ca la noi masinile sunt foarte scumpe,de foarte proasta calitate si unul trebuie sa mearga prin vecini sa-si cumpere masina.Daca ar elimina aceasta taxa cred ca nu ar mai fi nici o problema .Suficient ca atunci cand vi acasa cu masina iti platesti rovineta si pleci cu masina “rupta” pentru ca gropile de sunt la noi nu sunt la nimeni:(Haideti sa fim obiectivi si sa gandim un pic.Nu mai platiti ca veti fi inselati,peste ceva luni vor scoate o alta taxa:)Cereti dreptul ca fiecare sa plateasca atunci cand foloseste o parcare ,atata tot.Nu sunteti obligati,suntem intr-o tara democrata!

 29. JANE said:

  Pai decat sa platesc 40 de lei pe an mai bine platesc un leu pe zi si ies mai ieftin,nu?

 30. pt Corina said:

  Taxa exista, dar numai pentru cei care plateau “fiscul”, ceilalti profitau de banii contribuabililor locali. Tipau ca nu sunt locuri de parcare.

 31. Si said:

  Adevarul este ca nu-s locuri de parcare. Ni se vinde pielea ursului din padure. Sa ne amintim .. se vorbea de o parcare in centru cu 1000 locuri. Ce-au spus “expertii” ? S-au numarat masinile, s-a constatat ca e nevoie de parcare cu 300 locuri? Hai ca prea e cusuta cu ata alba!

 32. taxa said:

  in bucuresti e 1 leu pe ora, sta casierul cu bilete pana la ora 5. pentru bulgsroaice sa le puna impozit anual egal cu inmstricularea, sa-i sature de tzarani hotzi

 33. iri said:

  Pt Jane..Pai tocmai de aceea vorbeam ca aceasta taxa sa fie optionala.Tie iti convine asa ca stai mereu acolo,dar unul care vine pentru o luna acasa de ce sa plateasca pentru un an.Platesc decat pentru zilele cand merg undeva unde-i parcare cu plata.Oricum ce-i curios ca aceasta taxa s-a bagat exact cand foarte multi dintre cei plecati in strainatate vor veni acasa sa-si viziteze rudele.Pacat ca sunt atat de hoti si inca stau la putere:(

 34. marinica dinca said:

  cei care veniti in craiova incercati sa nu parcati ca domnul din imagine

  img823.im ageshack.us/ img823/153/130720111 50.jpg

 35. dragos said:

  chestia cu taxa de parcare este o treaba buna si sper sa rezolve macar 0,01% din problemele care sunt in craiova,dar totusi sa ne gandim ca traim intr-o tara in care salariul minim pe economie este de 670 de lei iar nr somerilor este de 670.000. deci traim intr-o tara mult prea saraca pt a ne permite toti romanii Dacia Logan. legat de masinile de bulgaria,intr-adevar sunt unele care chiar curg tablele si piulitele din ele,pt ca asa e romanul o leaga cu sarma si merge,dar sa nu ii bagam pe toti in aceeasi oala pt ca sunt masini inscrise in bulgaria care sunt net superioare Loganului si celorlalte masini Romanesti.

 36. Voxlex said:

  Romania este tara UE, iar conform legislatiei europene, orice cetatean poate detine masini inmatriculate in orice stat comunitar, fara a fi discriminati! Faptul ca posesorii de autovehicule inmatriculate in alte state sunt altfel tratati decat cei cu masinile cu numere romanesti, constituie o grava incalcare a legislatiei europene si a Drepturilor Omului! Dar asta se intampla doar la Craiova, Ardealul e plin de masini cu numere de Ungaria si Germania si nimeni nu are nici o problema. In Bucuresti si toata zona de sud est, sunt de asemenea “bulgaroaice”, iar autoritatile locale ii trateaza pe posesorii lor fara discriminari! Cei care va simtiti neindreptatiti, aveti posibilitatea sa atacati in instante acest lucru si chiar la CEDO!

 37. Miyake said:

  tocmai anunta la televizor pe a1 cred.. ca cei cu masinile cu numere straine gen bulgaria sa aiba dreptul la o perioada de 90 de zile de libera circulatie ( pentru a nu ingradi dreptul la libera circulatie ) si ca sa aiba o dreptul la o perioada mai mare trebuie sa faca dovada ca proprietarul este domiciliat legal in tara/oras respectiv. nu taxele de inmatriculare sunt de vina.. de vina e romanu care isi ia masina de consuma cat un tank si nu are bani sa o intretina si sa isi plateasca impozitele

 38. tyo said:

  deci cei cu masinile de ro din craiova platesc de fapt 40 lei si inca 40:)

 39. eu said:

  doamne iata-i ca nu stiu ce comenteaza.
  bai basitilor taxa asta o plateam cu impozitul, deci nu este una noua. s-a introdus aceasta **** de vineta sau cum ii zice doar pt a plati si cei care au masini inmatriculate in alt loc decat DOLJ (olt , honolulu etc) si care stationeaza pe parcarile doljenilor. clar si atat

 40. xxxx said:

  Pt.EU…Mai…….,n u vezi ca nu gandesti?”Basit”oi fi tu…Pai cum sa fie asa?S-a introdus ca sa-si faca astia vile,ca nu mai au de unde fura….si ne-au pus pe noi la cozi ,sa ne certam aici si ei stau bine-merçi in Hawai…Mai gandeste ,mai gandeste!Tie ti-ar placea daca cei din BV,SM va fac asa?..

 41. to`arashul Matrics said:

  daca n-ar fi atitia cocalari hollywoodieni care au pretentii ca sint mai destepti decit cei cu mai putini bani decit ei poate s-ar mai indrepta ceva din lucruri!… poate! “poate” pentru ca vrem nu vrem sintem conditionati sa gindim prost chiar si atunci cind vrem binele. daca cocalarii astia ar pricepe ca bunastarea unei comunitati este suma bunastarilor membrilor acelei comunitati si nu valoarea taxelor si impozitelor impuse de autoritatile locale poate ca lumea ar vedea viata altfel. sustinind ca ei au mai multe drepturi DOAR pentru ca au avut NOROCUL sa poata plati aceste taxe nu fac decit sa sustina aceste taxe imporovatoare CARE SUG POPORUL DE ORICE BUNASTARE! Asta inseamna ca intr-un oarecare viitor vor cadea si ei victime! Sistemul capitalist este construit de fostii ciocoi! Asta inseamna ca au avut grije DE EI insisi, in primul rind! Restul e propaganda sa va faca sa sustineti sistemul! Taxele si impozitele vin de la popor! UNDE SE DUC ?

 42. Pentru JUVETE si alti interesati said:

  Taxa pe mijloacele de transport pentru neproprietarii mijlocului de transport denumiti de cod si “locatori” este stipulata in Codul Fiscal l art. 261. De precizat ca “orice persoana” se refera atat la persoane fizice cat si cele juridice, insa diferenta apare in articolele urmatoare specifice pentru persoane fizice “taxa” iar pentru persoane juridice “impozit”. Daca aveti curiozitatea sa constatati confuzia deliberata ce o face Primaria cu organul sau fiscal, in HCL invocata se refera la impozit. Pai persoana fizica nu poate fi impusa la impozit pe mijlocul de transport, ci doar persoana juridica. Pe de alata parte taxa asupra mijloacelor de transport se platesc la organul fiscal de domiciliu al locatorului (aici intrand si proprietarii rezidenti din craiova, care inchiriaza ori cumpara in leasing). Vezi art. 262.2 din Cod Fiscal. Corespondent in normele metodologice la cod fiscal art. 93 si urmatoarele, iar elocvent este art. 95.1, unde pot fi asimilati si chiriasii de bulgaroaice. De ce chiriasi!? Pentru ca fiind cetaten roman nu poti inmatricula autovehicolul in alta tara, decat prin interemediar cetean al tarii respective unde o inmatriculezi. Daca aveti cunostiinte cu masini inmatriculate in Bulgaria sau aiurea veti constata ca atat certificatul de inmatriculare cat si actele de proprietate ale autvehicolului nu sunt inmatriculate pe numele romanului smecher, acesta avand avand doar o procura notariala de folosire. Pe alesii dumnevoastra, in mod sigur “repetenti” chiar din clasele pimare, nu prea i-a interesat legalitatea acetei taxe pentru cetetenii corecti, ci i-a bagat in galeata la un loc cu fraudatorii taxelor. Rusinea cea mai mare este ca inca vad ca exista destui ce au pozitia caprei, in loc sa vada ca sunt abuzati. Cei cu masini inmatriculate in alte tari platesc la intrarea in tara Taxa Basescu ori taxa de folosire a drumurilor nationale iar in localitatile de domiciliu sunt obligati sa declare la organul fiscal local si sa platesca taxa pentru mijlocul de transport. In concluzie Taxa de parcare este ilegala, si acopera de fapt hotia la care suntti supusi rezidentii.

 43. Ziua si hotia said:

  In fiecare zi apare o taxa noua sau se mareste una veche. Unde sunt sifonati acesti bani ? In conturile lui Basescu, Udrea, Ridzi …. A vazut careva vreo imbunatatire in orasul Craiova ? Parcari nu, aglomeratie din ce in ce mai mare, numai gropi, orasul arata ca dupa un razboi de transee … Aaaaaa, sunt multi cretini pe care ii bucura fantana cantatoare sau viitorul Parc Acvatic din lunca ….. ha, ha, ha, ha !

 44. george said:

  47….eu n-am citit codul fiscal pt ca nu m-a interesat, dar…daca zici ca asa scrie, te cred pe cuvant. suntem supusi noi cei care avem masini inmatriculate in ro unor abuzuri din cauza unora smecheri, dar parerea mea….trebuie pusi si smecherii la colt, de fapt…mai ales ei! dar…poate autoritatile sunt ceva mai handicapatate si n-au gasit alta solutie.

 45. abc said:

  nu pot sa cred cat de cretini puteti fi , cu exceptia a 2-3.cum dracu sa sariti toti pe cei cu masini de bulgaria, ca s icum ei ar fi vinovati?de ce nu sariti in capul autoritatilor de exemplu sa nu mai perceapa taxa de poluare aberanta si ilegala, atunci nu vor mai fi masini de bulgaria iar proprietarii lor, craioveni de altfel vor plati si ei taxa de parcare.daca tu, un idiot ai avut norocul sa iei o masina inainte de a intra in vigoare acea taxa aberanta si ai inmatriculat-o, cat de cretin poti fi sa dai vina pe cei cu masini de bulgaria?prostilor tot craioveni si romani sunt , dar sunt doar impovarati de atatea taxe si impozite si cauta sa scape pe cat pot de ele.ati vazut voi masini de bulgari inainte de taxa de poluare?idiotiidracu .

 46. sandokan said:

  dupa ce vom plati aceasta taxa vom avea locuri de parcare? Nu.Vom avea mai putini bani in buzunare,indiferent ce masina vom conduce ,,bulgaroaice”sau ,,romance’.Apropo,, ,bulgaroaicele”sunt in mare majoritate masini germane…..niste fiare

 47. iaoncur said:

  Parearea mea este ca in scurt timp, vom plati taxa pentru numar par si impar, taxa pentru culoarea masinii, taxa pentru cat de mult este deschis geamul de la sofer in timpul mersului iar daca geamul este deschis mai mult de 50 % taxa se dubleaza. Fratilor orice am spune pe acest forum, va ramane pentru noi. Pe nimeni nu intereseaza de cele 52 de persoane de mai sus, nici de mine, a 53-a. Incercati sa nu va enervati, oricine ar venii, la fel va fii in tarisoara noastra. Nu am masina de beharca, dar cei care au, nu au nici o vina. Taxa de****oare este de vina. Imi pare rau daca am deranjat pe cineva, vom plati taxe toata viata pentru ca de fapt asa te controleza statul.

 48. gt said:

  Nu stiu de ce toti spun ca noi cei cu masini de Bulgaria santem smecheri si nu platim taxe.Cand au introdus rovinieta am platit-o,acum taxa de parcare o platesc si pe asta,daca eu locuiesc in Craiova unde sa ma duc sa parchez masina.Nu este vina noastra ca cei cu functii inalte dau legi si aproba ordonante de urgenta ca sa ingroape muritorul de rind……sarmanul contribuabil

 49. Daniel said:

  Părerea mea este ca or sa înceapă sa limiteze accesul romanilor in afara granitelor.

 50. Joe said:

  Dar daca eu parchez masina in centru unde e indicatorul de stationare interzisa imi mai da amenda? ca doar nu parchez pe loc amenajat?

 51. doi said:

  taxe, impozite, furturi de masini cu politia de paza, numite ridicari din zone cu parcarea interzisa, trafic blocat pentru cel putin 3 ani de zile, cu minciuna ca pana la anul prin mai se termina, castigatori de licitatii indelung cautati, cam atat pot alesii nostri

 52. tyty said:

  ba fratilor asta nu este taxa deparcare.Asta este o taxa de intrare sau de acces zic io.daca este taxa de parcare unde sunt parcarile?daca esti in tranzit opresti sa-ti iei ceva de ale gurii opresti masina intri in magazin si te trezesti fara masina cum este?TAXA DE PARCARE ar fi aceea inn care proprietari de autoturisme cu domiciliul stabil in craiova sa aiba parcari amenajate pazite linga sau in apropierea domiciliului ,,, nu io ca vin o data la o luna in craiova si atunci nu stau mai mult de 4..5 ore

 53. @58 said:

  Advarat ai spus! Am sesizat ca mulți nu se mai întreabă “oare de ce sunt ASA multe taxe si biruri?” si le accepta precum oile . Ba mai mult, se burzuluiesc pe forumuri ca de ce nu este pentru toată lumea, ca si x trebuie sa plateasca ca are mașina din Bulgaria/Germania/It alia etc…nu vorbesc numai de taxa asta de “parcare”. Ce denumiri la întâmplare le dau astia la noile taxe numai ca sa le numeasca cumva. Si voi, neghiobilor si neavenitilor fara Dumnezeu, voi vorbiti de mașinile din Bulgaria când Bulgaria e deja înaintea României cu 100 de ani?!?

 54. tcm said:

  ce e prostia asta frate cu taxa de parcare? pai in primu rand de unde plm parcari in orasu asta… stai intr-un cartier cotat ca zona centrala si, cand ploua, zici ca esti la cuca macai… iar ca sa parchezi in centru… tre sa ai nervii tari pana sa gasesti un loc de parcare… asa ca eu nu o sa platesc aceasta prostia… sa imi dea amenzi….

 55. antonio said:

  In alte orase civilizate ale tarii s-a introdus de catre primarii sistemul concesionarii locurilor de parcare ! Intre anumite ore daca eu platesc pentru un timp, un loc de parcare doar intre anumite ore, in restul timpului acesta poate fi ocupat de catre oricine . Cat despre aiureala cu vignieta ar trebui instalate la toate intrarile in oras panouri de avertizare despre necesitatea procurarii acesteia !

 56. Adi said:

  Am si eu o curiozitate.Cum se va aplica aceasta amenda?CUm spunea cineva mai sus dc sunt in tranzit prin Craiova si opresc sa imi cumpar ceva ma pot amenda?E aberant!!!Si inca ceva!!!!Dc. nu am oprit intr-un loc unde nu se specifica “parcarea interzisa cu ridicare” cum ma pot amenda?Sa ma pandeasca sa ma intorc la masina?Sa fim seriosi!!!E o masura ambigua care nu poate duce nicaieri!!!
  Va mai spun si alta varianta!Dc. imi dau numerele jos de pe masina ce se intampla?Dc. masina e parcata corect nu au voie sa o ridice si amenda nu pot sa imi dea ca nu au nr de inmatriculare!!!Deci ca solutie de protest la cine nu vrea sa plateasca taxa de parcare propun: JOS NR DE INMATRICULARE!!!JOS TAXELE ABUZIVE!!!Eu sunt in tranzit prin Craiova destul de des si mi se pare aberant sa ma duc sa caut vinieta si sa stau la cozi pt. asa ceva.Asa ca o sa dau numarul de inmatriculare jos cand am treaba si pot domnii din primarie sa ma su….ne pe mobil

 57. Laur said:

  Domnilor daca ar fii taxele favorabile la noi in tara nu ai mai imatricula cetateni romani autoturismele in bulgaria dar asta este tara noastra este facuta de asi distruce cetateanul nu al ajuta cum fac alte tarii.
  Auziti taxa de parcare pai sa se legalizeze o taxa de parcare cand om avea parcari bine amenanjeate si sa se plateasca ca in tarile UE ma duc la banca sa platesc o rata platesc taxa de parcare cat coste pt 30 de min sau 1 ora asa este corect nu sa platesc eu tot anult taxa de parcare si nici nu am unde sa parchezde ce in alte tari nu este asa si de cat in tara noastra este inselaciunea asta mizerabila vnu se poate sa platim taxe peste taxe cum vor ei daca facem ca iei lor le intra bani in buzunar ca si asa nu intra in bugetul statului si mai aplica o alta lege ce zic ei iam pacalit hai sa ai mai pacalim incontinuare ca nu au ce sa ne faca asta e tara ROMANEASCA de rasul LUMII

 58. Leo said:

  Nu era mai simplu decat sa ne plimbe pe toti dupa abtibilduri de lipit pe geam sa puna la nivel national o obligatie de a inmatricula masina in Romania. Unele tari ti-o si confisca daca nu o inmatriculezi in tara respectiva. Asa am scapa si de “bulgaroaice”.

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 14 iulie 2011

Actualitate

» Primăria nu vrea să devină vânzător de poliţe
» Convinşi de ploaie să-şi facă asigurări
» Topul celor mai bune licee, în funcţie de media de admitere
» Titularizarea le-a dat bătăi de cap profesorilor
» Şapte persoane reţinute în dosarul de fraude informatice cu prejudiciu de 20 milioane dolari
» Libia: Rasmussen respinge acuzaţiile privind crimele de război comise de NATO
» Gunoaie lângă biserică
» Directorul CFR Călători a fost demis
» Primarul şpăgar rămâne în arest
» S-a prelungit termenul până la care românii îşi pot asigura locuinţele
» România va inaugura o misiune diplomatică la Kabul
» Boagiu a cerut Autorităţii de Management POS-T să verifice toate proiectele europene în derulare
» Ambasadorul Henri Pau a leşinat la evenimentul organizat la Bucureşti de Ziua Franţei

Local

» Barroso, îngrijorat că România nu absoarbe fonduri UE
» Autorităţile locale, chemate la referendum pe tema depozitului radioactiv
» Cod galben de caniculă până duminică
» Normă de internări la Spitalul de Urgenţă
» Şofer de „bulgăroaică“, beat mort la volan
» Scandal pe taxa de parcare
» Taxiurile la control!
» Ofiţer al IJPF Mehedinţi, transportat în comă la Bucureşti cu un elicopter MAI
» Revoltă în cartierul de carton
» Ţigări de contrabandă în… cutii de cafea

Dolj

» Carder arestat

Gorj

» A furat în Italia şi a fost prins în Gorj
» Doi minori, reţinuţi pentru furt din locuinţe
» Au tâlhărit impiegatul de mişcare şi revizorul de cale

Sport

» Pandurii, mai devreme acasă
» Mititelu bate în retragere
» Handbalistele de la Oltchim, la mare
» România înfruntă Cehia în Cupa Davis
» Trei craioveni la CE de atletism
» Andreea Ninulescu şi Pepita, pe podium la Cupa României
» Podeanu: Vrem medalie la Europene
» Ravanelli a revenit la Juve
» Riise, la Fulham
» Raul nu mai are „priză“

Bani & Afaceri

» Industria de construcţii îşi revine la anu’
» Linişte la casele de schimb valutar

Magazin

» HOROSCOP
» Scurte ştiri
» Rihanna, imaginea Emporio Armani
» Odihna, importantă pentru frumuseţe
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!
» Greşeli în îngrijirea tenului
» Alexandra Stan cu Mr. Saxobeat, no.1 şi în Israel
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Picătura de cunoaştere

Top