9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAcuzaţii de malpraxis şi mită la Maternitatea din Severin

Acuzaţii de malpraxis şi mită la Maternitatea din Severin


Duminică noapte, o tânără de 19 ani a născut un băieţel de aproape patru kilograme, printr-o operaţie cezariană la Spitalul din Severin. Imediat după naştere, tatăl a cerut să îşi vadă băiatul, însă susţine că medicii nu i-au dat voie. Soţia sa i-a spus că în timpul intervenţiei ar fi apărut probleme şi doctoriţa le-a spus asistentelor că bebeluşului i s-a întâmplat ceva la un picior.
„Am adus-o pe soţie la spital cu ambulanţa, am ajuns bine la maternitate, au dus-o la ecograf şi nu mi-au spus atunci că ar fi ceva în neregulă cu copilul. Era de gardă doamna doctor Olga Selejan, care înainte să o opereze pe soţia mea mi-a cerut 250 de euro. I-am dat doar 100 de euro şi urma să îmi mai trimită soacra mea încă 150. I-a făcut cezariană soţiei mele cu anestezie pe jumătate, deci auzea tot ce se întâmpla, şi mi-a spus că a auzit-o pe doamna doctor că i-a făcut copilului ceva la picior. Când a născut, nu i-a arătat copilul şi nici pe mine nu m-a lăsat să îl văd. A doua zi l-am văzut şi avea talpa piciorului vânătă. Abia atunci mi-au spus asistentele că s-a întâmplat ceva la naştere. M-am dus la doamna doctor să o întreb şi mi-a trântit uşa în nas. I-am dus şi restul de bani şi tot nu mi-a explicat“, a spus tatăl copilului, Dănuţ Vlădan.

„Dacă nu e bună ca medic, să plece acasă“

Pe lângă acuzele de malpraxis, părinţii copilului mai spun că medicul ginecolog nu ar fi vrut să se ocupe de naştere până nu a primit suma de bani dorită.  „Nu este normal aşa ceva. I-a dat ginerele meu patru milioane (lei vechi – n.r.) şi nu i-a fost suficient, i-a mai cerut încă 150 de euro. Nici nu a făcut treabă bună, i-a fisurat piciorul copilului. Dacă nu e bună ca medic, să plece acasă“, a spus bunica bebeluşului, Gheorghiţa Ciolacu.
Îngrijorat de starea copilului său, tatăl a mers la managerul spitalului să depună o plângere împotriva medicului ginecolog. Conducerea Spitalului Judeţean nu aflase încă despre incident, dar l-a asigurat pe proaspătul tătic că piciorul micuţului se va vindeca fără probleme. „Nu aflasem nimic despre aceste acuzaţii, care sunt foarte grave, nu atât acuzaţia de luxaţie a piciorului bebeluşului, cât acuzaţia de mită. Din experienţa mea, au mai fost cazuri când la naştere, din diferite motive, s-a întâmplat să se fisureze membrele la copii, însă, fiind vorba de cartilaje şi articulaţii în formare, cel mai probabil nu vor fi probleme. Pe mine mă alarmează acuzaţia de mită. Voi analiza situaţia, voi cere foaia de observaţie să văd ce s-a întâmplat exact. Voi sta de vorbă şi cu medicul respectiv. Acuzaţiile sunt grave şi se pot lua cele mai drastice măsuri“, a declarat Claudiu Zară, manager al Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin.
De cealaltă parte, medicul ginecolog Olga Selejan spune că a fost o naştere foarte grea şi nu a primit nici un ban. Doctoriţa vrea să îi dea în judecată pe părinţii copilului, pentru crearea unei imagini proaste. „A fost o naştere foarte grea, cu un copil de aproape patru kilograme, născut peste termen, prins în uter, iar gravida a venit cu membranele rupte, în stare critică. S-o fi întâmplat ceva în timpul intervenţiei, dar eu nu mi-am dat seama. Nu am primit bani, este o minciună, este o mascaradă. O să îl dau în judecată şi o să merg cu el până în pânzele albe pentru vorbele spuse“, a declarat Olga Selejan, medicul ginecolog acuzat. Părinţii copilului au depus plângere la Colegiul Medicilor şi la conducerea Spitalului Judeţean, care vor deschide o anchetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII