20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLegată de pat cu lanţul!

Legată de pat cu lanţul!

Caz şocant în oraşul Vânju Mare din judeţul Mehedinţi. O tânără cu probleme psihice era ţinută legată cu lanţul de pat chiar de către propria soră şi cumnatul său, medic veterinar în localitate. Cei doi primeau pensie de la stat ca fata să trăiască în condiţii decente. În aceeaşi încăpere, un bătrân bolnav, tatăl veterinarului, zăcea într-un pat. Cei doi soţi beneficiau de ajutor de la stat şi pentru bătrân. În altă cameră, fetiţa de numai patru ani şi jumătate a celor doi a fost găsită ascunsă sub un pat, foarte speriată.
„Nu pot să cred că au putut să facă aşa ceva! El este cel mai bun veterinar care a venit până acum la noi. E păcat că o ţine legată pe fată!“, a spus un localnic.
Slăbit şi speriat, bătrânul nu a putut răspunde la nici o întrebare.
Echipajele de poliţie sosite la faţa locului au dezlegat-o pe tânără. Oamenii legii vor deschide o anchetă pentru a afla de ce fata şi bătrânul erau trataţi mai rău decât animalele.
„Am găsit-o legată cu un lanţ de picior, iar în aceeaşi încăpere mai era un bătrân bolnav. În altă cameră, am găsit o fetiţă care era foarte speriată şi se băgase sub pat. Deocamdată, nu ştim de ce era ţinută legată persoana cu probleme psihice, însă vom face cercetări“, a declarat  Ştefan Bocănel, inspector la IPJ Mehedinţi.
Vergică Teighiu, primarul din Vânju Mare, spune că va lua toate măsurile, astfel încât cei doi soţi să fie pedepsiţi şi să nu mai primească bani de la stat pentru îngrijirea fetei şi a bătrânului.
„Nu pot să cred că este adevărat, pentru că îl cunosc pe el. Este medic veterinar. Cei doi figurează în evidenţele primăriei cu venit de la stat pentru că au o persoană cu handicap psihic în întreţinere. Nu este posibil să ţii un om legat de pat cu lanţul! Vom lua toate măsurile în acest caz“, a declarat Vergică Teighiu.
Cea care ar fi trebuit să aibă grijă de sora ei nu a dorit să spună nimic.
„Pleacă, domnule, de aici şi vezi-ţi de treabă, că nu o ţineam legată!“, a strigat femeia.
Primăria din Vânju Mare a sesizat Protecţia Copilului în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII