9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMii de pensionari se împrumută la CARP

Mii de pensionari se împrumută la CARP

Peste 2.500 de vârstnici din judeţul Gorj s-au împrumutat de la începutul anului la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP)

Suma împrumutată de la începutul anului şi până în prezent depăşeşte 4,4 milioane de lei, fiind mai mare decât anul trecut. Doar în luna iunie, la sediul CARP Gorj din Târgu Jiu au fost depuse aproximativ 300 de cereri de împrumut, majoritatea fiind aprobate. „A crescut numărul pensionarilor care se împrumută, a crescut valoarea împrumuturilor. Foarte mulţi pensionari vin să îşi facă un împrumut pentru că aici dobânda este mai mică. Unii au rate la alte bănci, majoritatea îşi ajută copiii şi nepoţii, alţii dau banii pe medicamente şi operaţii şi alte tratamente. Pensiile sunt mici şi oamenii nu se pot descurca. Aici, rata e fixă, este avantajos“, a spus Iulia Cioplea de la CARP Gorj.

Facturi şi datorii

Polina Căpriţă, de 79 de ani, a venit la CARP Gorj pentru a lua un împrumut. Bătrâna are nevoie de 3.000 de lei pentru a achita facturile la întreţinere, gaze, curent şi alte datorii. Ea locuieşte cu nepoţii şi nu se descurcă bine din punct de vedere financiar. Împrumutul la CARP este cea mai bună soluţie. „Suntem mai multe persoane şi nu avem bani. Am ţinut căldura pornită până acum câteva săptămâni. Eu am reumatism şi sunt bolnavă. Trebuie să stau la căldură. Avem nevoie de bani“, a spus bătrâna. La altă masă, un pensionar de 65 de ani completează cu atenţie actele pentru împrumut. Are nevoie de 6.000 de lei, aşa că va face două împrumuturi. „Voi lua şi eu, şi soţia mea. Avem nevoie de bani ca să ne ocupăm de sănătate. Suntem bolnavi şi vom merge la Cluj la o operaţie. Mai avem şi datorii. Dacă ne mai rămân bani, vom investi pe acasă“, a spus bărbatul.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS