10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalReţinut pentru o evaziune de 1,8 milioane de lei

Reţinut pentru o evaziune de 1,8 milioane de lei

Un craiovean de 45 de ani a fost reţinut miercuri, după ce poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au stabilit că acesta nu a plătit în ultimii ani către bugetul de stat peste 1,8 milioane de lei.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au definitivat săptămâna acesta cercetările într-o cauză penală privindu-l pe Valentin Sfîrlogea, de 45 de ani, din Craiova. Bărbatul, cercetat pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, a fost reţinut miercuri pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Dolj. În urma anchetei, poliţiştii doljeni au stabilit că, în anul 2007, bărbatul a înfiinţat o societate comercială, SC Viados SRL Craiova, având ca obiect de activitate achiziţionarea şi comercializarea cerealelor, dar şi prestări-servicii în agricultură.
În perioada ianuarie 2007 – septembrie 2009, Sfîrlogea a vândut cantităţi importante de cereale şi a prestat diverse servicii, cum ar fi împăduriri şi erbicidări, fără a evidenţia în documentele contabile veniturile realizate. În schimb, administratorul firmei a înregistrat cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni comerciale reale. Mai exact, Sfîrlogea a cumpărat cereale de la persoane fizice şi, pentru a reuşi să deducă TVA-ul, a întocmit facturi fictive, din care reieşea că ar fi cumpărat cerealele de la diverse firme, cele mai multe fiind firme-fantomă. În acest fel, după cum au stabilit poliţiştii doljeni, craioveanul s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat cu suma totală de 1.860.000 de lei.
Oamenii legii au mai stabilit că, la începutul anului 2009, bărbatul a cesionat în mod fictiv părţile sociale ale firmei, scopul fiind îngreunarea verificărilor financiar-fiscale. În acelaşi an, Sfîrlogea a înfiinţat o nouă firmă prin care a făcut aceeaşi matrapalzlâcuri. IPJ Dolj a mai comunicat că bărbatul urmează să fie prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII