19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmericanii au adoptat maidanezi

Americanii au adoptat maidanezi

La finalul campaniei „Maratonul sterilizărilor“, opt câini, dintre care cinci pui,
se vor alege cu stăpâni americani 

Acţiunea de sterilizare a câinilor cu şi fără stăpân din Craiova, începută pe 15 mai, la aerodromul sportiv Balta Verde, se încheie astăzi cu rezultatul propus, care părea greu realizabil: operarea a 1.200 de patrupede. La iniţiativa Asociaţiei „Speranţă pentru animale“, cu sprijinul Primăriei Craiova şi pe banii organizaţiei „Romania Animal Rescue“ din SUA, s-a reuşit performanţa sterilizării, zilnic, a aproximativ 120 de câini din Bănie şi din împrejurimi, mai mult de jumătate din numărul total de animale provenind de la proprietari.
„Nu ne aşteptam la o asemenea deschidere din partea oamenilor care deţin câini. Aproape 800 dintre animalele sterilizate aici au avut stăpâni, mulţi venind cu ele de la zeci de kilometri de Craiova. Cu ce am mai strâns şi noi de la firme şi de prin cartiere, cu ce am mai primit de la Serviciul de Ecarisaj, în jur de 150, se ajunge la 1.200 de câini operaţi, ceea ce poate fi considerat un record pentru acest oraş“, a declarat Oana Popescu, preşedinta Asociaţiei „Speranţă pentru animale“.

Pisicile, redirecţionate la clinică

Până ieri la prânz fuseseră sterilizaţi 1.094 de câini, până seara numărul acestora urmând să ajungă la 1.150. Astăzi este zi scurtă, iar operaţii se vor mai face până la prânz. „În ultima zi, mai sunt programări până în jurul orei 12.00, după care acţiunea se va încheia. Mai aşteptăm Ecarisajul cu două maşini de câini din adăpostul de la Făcăi, iar cu aceştia o să se ajungă la numărul dorit de sterilizări, 1.200“, a spus şi Janina Dumitraşcu, voluntar în cadrul Asociaţiei.     
Ziua de ieri a fost destinată şi pisicilor, care au fost sterilizate în paralel cu câinii. Şi pentru acestea au existat foarte multe solicitări, însă, nefiind timp, mulţi stăpâni de pisici au fost programaţi ulterior la clinica veterinară Family Vet. Oricum, numărul felinelor care au fost aduse ieri pentru operaţie s-a apropiat de 80, toate fiind sterilizate până seara.   

Cinci căţei se „stabilesc“ la Viena

Nancy Janes, fondatoarea „Romania Animal Rescue“, a fost cea care a coordonat campania din Bănie. Americana, cu peste 10.000 de sterilizări de câini la activ în România, s-a declarat încântată de acţiunea de la aerodrom, şi uimită, totodată, de numărul mare de oameni care au răspuns prezent la această campanie. Nancy nu va părăsi singură Craiova, ci însoţită de trei câini, care vor lua drumul Statelor Unite. „O căţea adusă de cei de la Ecarisaj era plină de căpuşe. Americanii ne-au spus că nu au mai văzut aşa ceva până acum, aşa că i-au oferit imediat viza de SUA“, a precizat Oana Popescu.     
În afară de cei trei norocoşi, şi alţi câini aduşi la aerodrom şi-au găsit stăpâni. Trei au ajuns la familii din Gura Văii, doi la Sibiu şi unul la Tecuci. Cinci pui, găsiţi de un voluntar abandonaţi la marginea unei păduri, vor lua drumul Austriei, fiind adoptaţi de o americancă stabilită de 25 de ani la Viena, preşedintă a unei asociaţii pentru protecţia animalelor.
La campania de la aerodrom o contribuţie importantă au avut-o şi elevii de la Grupul Şcolar Agricol Malu Mare, specializarea tehnician pentru animale de companie. 24 de elevi din clasa a XI-a au lucrat zilnic, în ture, alături de medicii români şi americani, pentru ei această perioadă fiind considerată practică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII