9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDinel, cazat la Rahova

Dinel, cazat la Rahova

Club de recreere, sală de sport, un atelier de creaţie, cenaclul literar fondat de Miron Cozma şi un mall în miniatură. Mâncarea penitenciarului a fost apreciată de Gigi Becali şi Cătălin Voicu. Vezi ce condiţii va găsi Dinel Staicu la Rahova, unde va fi încarcerat, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei.

De peste două săptămâni, omul de afaceri craiovean Dinel Nuţu/Staicu, condamnat la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul devalizării BIR, se află în arestul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB). El urmează să fie încarcerat la Penitenciarul Rahova, spune purtătorul de cuvânt al DGPMB, Diana Sarca. „Mai sunt anumite proceduri de îndeplinit între statul român şi cel ungar. Pentru că pedeapsa este mai mare de cinci ani, condamnatul va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova“, a spus Diana Sarca. Oamenii legii profită de acest lucru pentru a-l aduce mai uşor pe Dinel la un alt proces aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti, în care omul de afaceri este acuzat de prejudicierea Transgaz Mediaş cu 11,3 milioane de euro. Arestul Poliţiei Capitalei, unde se află Dinel, este foarte aproape de Judecătoria Sectorului 2. Penitenciarul Rahova este situat la 8 km de centrul Bucureştiului, pe şoseaua spre Alexandria.
Condiţiile de cazare de aici sunt mai bune ca în alte locuri, au relatat jurnaliştii care au vizitat penitenciarul. Deţinuţii pot avea acces relativ uşor la telefoane mobile: acestea sunt aruncate peste gard de rudele de afară.

Deţinuţii microbişti

Clădirea în care sunt cazaţi deţinuţii are aspect de cămin studenţesc, iar puşcăriaşii au variante interesante de petrecere a timpului liber: pot merge la biserică sau pot desfăşura activităţi recreative la club – care include o bibliotecă, un atelier de creaţie (pictură, sculptură, desen) şi o sală de spectacole cu tot cu scenă. Apoi mai este sala de sport, unde deţinuţii, organizaţi pe grupe, pot sta câte două ore. Ei pot lucra la aparate sau pot juca ping-pong. Majoritatea deţinuţilor sunt microbişti, aşa că Dinel ar avea cui împărtăşi experienţa legată de aventura sa ca patron al Universităţii Craiova. Dacă rudele îi vor aduce bani de acasă, Dinel poate merge la supermarketul închisorii, unde poate găsi de toate, de la fructe şi legume până la semipreparate, murături, snacks-uri, condimente, lighene şi căni. Biserica ortodoxă din incinta închisorii este foarte încăpătoare şi are bănci pe care deţinuţii se pot face comozi în timp ce ascultă slujba. Despre mâncarea din penitenciar s-au auzit lucruri bune. În perioada cât a stat aici, patronul Stelei, Gigi Becali, ar fi fost impresionat de reţeta de varză cu carne, spune bucătarul unităţii, iar senatorul PSD Cătălin Voicu a cerut porţie dublă de costiţă cu fasole.

L-a ratat pe Chelu

Pe vremuri, Dinel Staicu a dezvăluit presei că una dintre pasiunile sale este să scrie poezii. La Rahova, el va putea frecventa cenaclul „Mărgăritare din detenţie“, fondat de „Luceafărul huilei“, Miron Cozma, în perioada în care a fost încarcerat aici. Pentru a obţine reducerea pedepsei (două luni la un an de executare), poate lucra în atelierul de tâmplărie al închisorii, dotat cu aparatură de ultimă generaţie. Unul dintre dezavantajele penitenciarului este că vara betonul se încinge şi este foarte cald. În fine, penitenciarul dispune şi de două camere intime, unde Dinel poate rămâne cu soţia două ore. Multe dintre personajele cunoscute ale zilelor noastre au trecut pragul Penitenciarului Rahova, printre aceştia numărându-se Nati Meir, Adrian Preda, fraţii Cămătaru, Nicolae Popa etc. Tot aici a stat o perioadă rivalul lui Dinel la controlul asupra SIF Oltenia, omul de afaceri Cătălin Chelu. Cei doi au ratat întâlnirea, Chelu fiind eliberat în această primăvară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

35 COMENTARII