19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-a măcelărit soţia în faţa copiilor

Şi-a măcelărit soţia în faţa copiilor

Un miner din comuna Roşia de Amaradia şi-a ucis soţia, a anunţat crima la poliţie şi apoi a încercat să-şi ia viaţa. Bărbatul este acum internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului din Târgu Jiu.
 Claudiu Bălănoiu, de 35 de ani, din satul Ruget, comuna Roşia de Amaradia, şi-a ucis vineri dimineaţă soţia cu mai multe lovituri de cuţit. În jurul orei 6.30, bărbatul a sunat la 112 pentru a anunţa crima, apoi a încercat să-şi pună capăt zilelor. Copiii celor doi soţi, un băiat de 13 ani şi o fată de zece ani, au fost martorii scenei şi au scăpat de furia tatălui sărind pe geam. „Agresorul a anunţat fapta la 112 şi apoi a încercat să se sinucidă. Poliţiştii l-au găsit inconştient“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Medicii sosiţi la faţa locului au constatat decesul Mădălinei Bălănoiu, de 32 de ani, şi l-au transportat pe criminal la Spitalul din Târgu Cărbuneşti, acesta fiind dus ulterior la Târgu Jiu. „A fost adus un pacient de 35 de ani, cu plăgi rezultate în urma autoagresiunii. Starea sa este stabilă hemodinamic. Are multiple plăgi şi pe membrele superioare şi inferioare, dar nici una nu îi pune viaţa în pericol“, a spus medicul Madi Huzu din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Un motiv absurd de ceartă

Claudiu Bălănoiu era angajat al Minei Seciuri, care aparţine de Complexul Energetic Craiova. Vineri dimineaţă, acesta s-a întors mai devreme de la serviciu şi, potrivit poliţiei, bărbatul ar fi fost nemulţumit de faptul că nu a găsit un lighean cu apă caldă să se spele. „El a fost de serviciu azi-noapte (în noaptea de joi spre vineri – n.r.), iar când a venit i-a reproşat soţiei că nu a găsit ligheanul să se spele pe mâini şi a întrebat-o unde a fost plecată azi-noapte. Apoi a pus mâna pe cuţit şi a ucis-o. Fata a încercat să îi sară mamei în ajutor, dar nu a putut şi până la urmă copiii au sărit pe geam. Apoi, el s-a tăiat. Nu cred că era în deplinătatea facultăţilor mintale“, a declarat Liviu Cotojman, primarul din comuna Roşia de Amaradia. Vecinii au spus că Mădălina Bălănoiu avea multiple răni la nivelul feţei.

„Este treaba noastră ce s-a întâmplat acolo“

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a venit şi fratele criminalului, însoţit de un prieten. Fratele lui Claudiu Bălănoiu nu a spus decât că „în orice familie mai sunt şi probleme. Este treaba noastră ce s-a întâmplat acolo“. Amicul celor doi bărbaţi a acceptat însă să vorbească şi a spus despre Claudiu Bălănoiu că era un om calm, care nu comunica prea mult cu cei din jur. „Era un om liniştit. El a avut mai de mult o condamnare pentru un conflict, dar nu ştiu ce era între el şi soţie. Nu ştiu să fi fost probleme“, a afirmat bărbatul. „La nivelul IPJ Gorj s-a constituit o echipă operativă complexă, care, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, va continua cercetările în acest caz“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII