15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal pe locurile de parcare

Scandal pe locurile de parcare

Unii salariaţi ai Spitalului de Urgenţă Craiova nu vor cu nici un chip să-şi scoată autoturismele din curtea unităţii sanitare

Eliberarea curţii Spitalului de Urgenţă de autoturismele parcate aiurea este mai dificilă decât se credea. Din dorinţa de a face un lucru bun, conducerea s-a pomenit ieri cu o avalanşă de reclamaţii şi ameninţări din partea unor angajaţi, supăraţi că îşi pierd locurile de parcare. „Toată lumea voia tichet de parcare în curtea spitalului. În zadar am încercat să le explic că nu se poate, pentru că, dacă toată lumea o să aibă acces în curte, o să blocăm urgenţa, aprovizionarea, morga, practic toată activitatea spitalului“, a declarat Radu Mantale, şeful Biroului Tehnic al Spitalului de Urgenţă Craiova.

Unii îşi marchează teritoriul

De partea cealaltă, angajaţii îşi văd propriile interese. „Mi se pare normal ca, atunci când vin la serviciu, să-mi pot lăsa maşina în siguranţă în curtea unităţii, nu în mai ştiu eu ce parcare publică, de unde să dispară“, a spus un asistent medical, preocupat mai mult de siguranţa autoturismului personal decât de faptul că blochează aleea de acces către Unitatea de Primiri Urgenţe.
Mai „grijuliu“, un medic de la urologie şi-a parcat maşina ca să nu încurce chiar pe spaţiul verde din faţa aceleiaşi Unităţi de Primiri Urgenţe, autoturismul său ocupând o grădiniţă în care odinioară erau plantate flori. Din cauza angajaţilor care nu vor să accepte ideea că autoturismele lor nu au ce căuta în curtea spitalului, dar şi a unor probleme legate de tipărirea tichetelor pentru cei care vor avea totuşi acces (şefii de clinici), conducerea unităţii sanitare s-a văzut nevoită să amâne până săptămâna viitoare aplicarea interdicţiei de parcare în curtea instituţiei. Este interesant de văzut dacă va reuşi să facă ordine până la urmă, în interesul bolnavilor, sau va fi nevoită să cedeze în faţa interesului angajaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII