11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimul consiliu local din ţară dizolvat, la Mehedinţi

Primul consiliu local din ţară dizolvat, la Mehedinţi

Consilierii din comuna Salcia nu au mai venit de trei luni la serviciu şi nu au mai adoptat nici un proiect pentru comunitate. Astfel, prefectul judeţului Mehedinţi a fost nevoit să dizolve ieri consiliul local.
Reprezentantul guvernului în teritoriu a găsit la primărie tone de făină de la UE mâncată de şoareci, zahăr împrăştiat prin sala de consiliu, uşi încuiate cu cheia şi un aer greu de respirat.
„Nu pot să cred ce am găsit în sala de şedinţă a comunei Salcia! Îmi pare rău că s-a ajuns la aşa ceva. Nu cunosc motivele pentru care domnii consilieri nu s-au prezentat la şedinţe şi nu au făcut nimic pentru comună, dar trebuie să iau această măsură. Cred că este primul consiliu local din ţară care a fost dizolvat“, a spus prefectul Ion Mîţu.
Consilierii locali susţin că n-au venit la muncă de frică să nu ia bătaie de la viceprimarul Adel Sava, care este cunoscut în comună pentru scandalurile cu primarul.
„Ne aşteptam să se ajungă la aşa ceva. De când domnul primar a tot introdus pe ordinea de zi a şedinţelor suspendarea domnului viceprimar, consilierii nu au mai venit la şedinţe. Le-a fost teamă că, dacă se prezintă, or să fie bătuţi. Acum, dacă s-a ajuns la dizolvare, va trebui să suportăm“, a spus unul dintre consilieri.
Zeci de localnici din Salcia au dat buzna în sala de şedinţă a consiliului local, dorind să îi aducă prefectului la cunoştinţă starea jalnică în care se află comuna.
„Am ajuns de râsul
curcilor, fără drumuri, fără apă, fără canalizare, fără nimic. În schimb, avem scandaluri şi circ. S-a tot vorbit că au ajuns bani în comună pe nu ştiu ce fonduri, dar unde sunt? Pe maşini luxoase şi vile? La noi nu se gândeşte nimeni că murim de foame în case!“, strigau cetăţenii.
Zece maşini de la IPJ Mehedinţi şi DPIR au patrulat pe uliţele comunei în timpul vizitei prefectului, însă n-a fost necesară intervenţia forţelor de ordine, edilii limitându-se la câteva replici dure şi scuze în faţa prefectului.
„Este trist că am ajuns la aşa ceva, dar mă văd nevoit să trimit toate organele de control, Poliţia Economică, ITM, Corpul de control al Prefecturii, Garda Financiară, pe toţi cei care pot să cerceteze şi să îmi aducă la cunoştinţă toate neregulile din Consiliul Local Salcia. E clar că aici sunt lucruri făcute greşit“, a mai spus prefectul Ion Mîţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU