19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-au călcat în picioare pentru o plasă cu alimente

S-au călcat în picioare pentru o plasă cu alimente

Peste 500 de mehedinţeni s-au călcat ieri în picioare pentru o plasă cu alimente oferite de Primăria Drobeta Turnu Severin şi Consiliul Judeţean Mehedinţi. Autorităţile pregătiseră 500 de pachete cu alimente pentru sărbătoarea de Paşte pentru pensionarii cu venituri mai mici de 400 de lei şi pentru persoanele cu handicap, însă numărul oamenilor sosiţi la Cantina Socială a fost cu mult mai mare.  „Împreună cu Consiliul Judeţean Mehedinţi am reuşit să facem circa 2.000 de pachete pentru persoanele nevoiaşe. Le-am împărţit pe categorii sociale, iar la cantină au fost aduse 500, pentru ca nevoiaşii să aibă ce pune pe masa de Paşte“, a declarat Constantin Gherghe, primarul din Drobeta Turnu Severin.
Pachetele erau distribuite pe bază de listă, iar când oamenii au aflat că doar cei cu invitaţie vor primi plase cu alimente, au lăsat deoparte bunul-simţ şi au început să se împingă şi chiar să îşi smulgă reciproc pachetele din mâini.
„Ar trebui să se uite la cine dau pachete. Ştiu sigur că sunt aici oameni care au pensii mai mari de 400 de lei şi primesc pachete. Pe noi ne lasă cu mâna goală. Păi dacă tot zic că dau la oamenii săraci, aşa să fie, nu la cine vor ei“, a spus o pensionară.
Cei care nu erau pe listă nu au renunţat, în speranţa că poate mai rămâne ceva şi pentru ei. „Nu am invitaţie, dar de ce să plec acasă, stau aici să îmi dea şi mie, că şi eu am pensia mică şi nu am cu ce să fac cumpărăturile de Paşte“, a mai spus o femeie.
Spiritele s-au încins, fiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru a detensiona atmosfera. Persoanele care nu s-au regăsit pe liste au plecat dezamăgite că nu au primit nimic, deşi aşteptaseră ore în şir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS