20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu donat sânge contra hrană de Paşte

Au donat sânge contra hrană de Paşte

Cei care şi-au făcut planul să doneze sânge pentru a face rost de alimente pentru masa de Paşte au primit ieri o veste proastă: Centrul de transfuzii din Slatina nu le mai poate da cele şapte tichete de masă pentru o donare, pentru că s-a terminat stocul. Centrului i-au fost repartizate, ca în fiecare lună, 600 de tichete, doar că acestea s-au epuizat la începutul săptămânii. Donatorii au venit în număr mult mai mare decât de obicei, adresându-se centrului chiar 50 de persoane pe zi.

„Nimeni nu donează fără tichete, vedeţi-vă de treabă!“

„Am venit pentru donare“, e prima frază pe care o rostesc cei sosiţi de peste tot din judeţ. „Ce grupă aveţi?“, este întrebat doritorul. „A II“, vine prompt şi răspunsul. „Nu mai recoltăm, veniţi după Sărbători. Sau, dacă sunteţi doritor, puteţi să donaţi fără să primiţi bonurile de masă!“, este lămurit cel care venise aici cu speranţa în tichetele reprezentând puţin peste 60 de lei. Bineînţeles că răspunsul n-a mulţumit pe nimeni, aşa că Centrul a rămas cu ce s-a recoltat până ieri.
„Nu este nici o problemă. Avem frigiderele pline de sânge. E adevărat că au venit mult mai mulţi decât de obicei. Bineînţeles că o fac în primul rând pentru tichete. În fiecare lună le epuizăm, doar că acum s-a întâmplat mai devreme. Majoritatea celor care ni se adresează sunt donatori vechi. Mai vin de Paşte şi de Crăciun şi de pe la instituţii, să se dea mari în faţa camerelor cu ce fac ei şi că dau nu ştiu cui tichetele. Dar nimeni nu donează fără tichete! Acum nu mai recoltăm decât în cazul în care ne vin cu Rh negativ, pentru că am mai păstrat ceva tichete pentru aceste excepţii“, a declarat directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Slatina, dr. Veronica Grecioiu.
Dacă, în mod obişnuit Centrul mai sărea în ajutorul judeţelor vecine, în situaţia în care se recolta sânge în cantităţi mari, acum  la Slatina au ajuns să le spună donatorilor că pentru tichete trebuie să doneze de luna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII