11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMedicii i-au extirpat o tumoră de 7,5 kilograme

Medicii i-au extirpat o tumoră de 7,5 kilograme

Operaţie în premieră în judeţul Mehedinţi. Medicii de la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin i-au extirpat unui bărbat o tumoră de aproape 7,5 kilograme de la piciorul drept, pe care acesta o avea de zece ani.
Muntean Cordean, de 67 de ani, din Severin, a fost operat în urmă cu două zile, iar acum se simte bine şi poate să meargă. Specialiştii consideră că bărbatul a avut noroc că tumora nu a fost malignă. Medicul care a efectuat intervenţia chirurgicală este chiar managerul spitalului, Claudiu Zară, care spune că nu a mai operat până acum o tumoră atât de mare. „Pacientul s-a prezentat la spital cu dureri foarte mari. A fost supus unor analize şi, din fericire, nu am avut de-a face cu o tumoră malignă. Operaţia nu a fost deloc simplă, fiind vorba despre o tumoră de aproape opt kilograme, care îi putea pune în pericol viaţa deoarece o avea de mulţi ani. Totul a decurs însă bine“, a declarat Claudiu Zară.
În urmă cu 20 de ani, Muntean Cordean a suferit un accident de muncă la mina la care lucra, însă consecinţele au început să apară după zece ani. Iniţial nu a dat importanţă problemei sale, însă, atunci când a început să aibă dureri insuportabile, a mers la mai mulţi medici. Bărbatul spune însă că nici unul nu a avut curaj să îi extirpe tumora. „Nici mie nu îmi vine să cred că am iar un picior normal după atâta timp. În parte a fost vina mea pentru că nu am mers mai demult la spital, şi îi mulţumesc domnului doctor că mi-a salvat şi piciorul, şi viaţa. Am avut un accident în mină acum 20 de ani, când lucram acolo, şi tumora a început să crească puţin câte puţin, până s-a făcut de aproape opt kilograme“, a spus Muntean Cordean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS