20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTensiuni între cadrele medicale şi conducere la Scorniceşti

Tensiuni între cadrele medicale şi conducere la Scorniceşti

Cadrele medii acuză conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti de adoptarea unor hotărâri care au instituit teroarea în unitate. Asistentele şi infirmierele se simt „vânate“ de directorul medical, totul culminând cu sancţiunile scrise. Ultima, pe care membrii de sindicat au adus-o la Uniunea Judeţeană SANITAS, o vizează pe una dintre asistente, care este acuzată că ar fi responsabilă de neregulile descoperite la blocul alimentar de inspectorii Inspecţiei Sanitare de Stat. „Este o aberaţie! Ce legătură are asistenta de pe secţie cu bucătăria?! În momentul în care au fost învestiţi în funcţie, s-a instalat teroarea. Avem voie să muncim 12 ore pe zi, dar nu avem voie să mâncăm un sandvici pe care l-am adus de acasă, pentru că nu există sală de mese. Se fac reorganizări de compartimente după ce de-abia s-a obţinut autorizaţia de funcţionare şi atâtea şi atâtea…“, au venit cei din Scorniceşti să plângă pe umărul colegilor de sindicat de la judeţ.
„Sancţiunea scrisă este prima de acest fel care a venit la noi şi pe care, evident, vom încerca să o anulăm în instanţă“, a declarat lidera SANITAS, Roxana Dragomir. Deşi oamenii nu au cum să dovedească, se bănuieşte că mânia conducerii ar fi generată de faptul că în urmă cu aproximativ o lună şi jumătate s-a încercat reducerea unor sporuri primite de asistenţi, pentru a se acorda, în schimb, jumătăţi de normă unor medici din spital, printre care şi directorul medical. La intervenţia sindicatului, iniţiativa s-a stopat.
„Eu nu am scris decizia respectivă, pentru că eu nu scriu decizii. Am întocmit un referat, care viza mai multe persoane, pe care l-am înaintat RUNOS-ului, iar compartimentul Juridic a emis decizia. Dacă acolo s-a interpretat greşit ceva nu am de unde să ştiu, pentru că n-am văzut decizia“, a declarat directorul medical al spitalului, dr. Luminiţa Dumitrescu.
Şi în legătură cu celelalte aspecte semnalate, opiniile sunt diametral opuse. „Veniţi să vedeţi cum mănâncă asistenţii aici, în mijlocul secţiei, iar după aceea stăm de vorbă“, a replicat dr. Dumitrescu. Deşi sancţiunea adoptată poate fi anulată doar în instanţă, relaţiile între personalul mediu şi directorul medical se vor detensiona numai prin comunicare. „Eu sunt convinsă că vom linişti lucrurile prin dialog“, a mai spus lidera asistenţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU