9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCirculaţie închisă de miercuri

Circulaţie închisă de miercuri

De miercuri, 23 martie, se va închide circulaţia la kilometrul 0 al Craiovei, timp de 14 luni, cât vor dura lucrările la pasajul peste Valea Vlăicii. Ca să ocolească această zonă, maşinile vor putea ocoli fie pe străzile Brestei, Unirii şi A.I. Cuza, fie pe Constantin Brâncuşi, Principatele Unite, Ştefan cel Mare şi Carol I.

După mai multe şedinţe în care municipalitatea a încercat să-i convingă pe constructori să nu închidă de tot traficul la kilometrul 0 al Craiovei, ieri s-a luat decizia finală. „Lucrările la pasaj trebuie să înceapă pe 28 martie, dar firmele constructoare au nevoie de câteva zile pentru organizarea şantierului. Deci, traficul se va închide pe principala arteră a oraşului, de la intersecţia bulevardului Nicolae Titulescu cu strada Filantropiei şi până pe Calea Bucureşti, la Universitate“, a declarat Teodor Sas, viceprimarul Craiovei.

Ocolire prin Brazdă sau prin centru

Municipalitatea a decis şi care vor fi traseele ocolitoare pe care să le urmeze şoferii care ar fi trebuit să treacă prin Valea Vlăicii.
Cei care merg către centru, pe bulevardul Nicolae Titulescu, au posibilitatea să ocolească zona închisă, luând-o fie la stânga, pe strada Constantin Brâncuşi (care va fi deschisă în ambele sensuri), apoi pe strada Principatele Unite (pe întreaga ei lungime urmând să se instituie sens unic dinspre strada Brâncuşi către Ştefan cel Mare) şi pe Ştefan cel Mare, fie la dreapta, pe străzile Filantropiei sau pe Iancu Jianu, apoi pe strada Brestei, în sus pe Unirii şi pe A.I. Cuza, chiar prin faţa Primăriei Craiova.
„La intersecţia străzii Iancu Jianu cu bulevardul Nicolae Titulescu încercăm să amenajăm un sens giratoriu provizoriu, care să simplifice circulaţia în această zonă“, a precizat viceprimarul Sas.
Cei care vin către centru dinspre Electroputere vor fi nevoiţi ca, de la Universitate, să o ia fie la stânga, pe strada Arieş, fie la dreapta, pe bulevardul Carol I, către gară.

Strada A.I. Cuza, deschisă noaptea

„Strada A.I. Cuza va rămâne deschisă şi noaptea, dar se pare că se va închide, totuşi, în weekenduri – de vineri seara până luni dimineaţa – pentru că traficul este destul de scăzut la sfârşit de săptămână. O decizie definitivă în acest sens nu s-a luat încă“, a menţionat viceprimarul.
Tot de miercuri, 23 martie, tramvaiul nu va mai circula decât pe două porţiuni: între Peco Severinului şi Işalniţa, respectiv între Universitate şi Ford. Lucrările pentru realizarea legăturii dintre cele două sensuri ale liniei de tramvai, necesară pentru ca acesta să poată întoarce la Universitate, vor începe chiar de astăzi, pe Calea Bucureşti, în dreptul Universităţii.

Traseele autobuzelor, modificate substanţial

În privinţa autobuzelor şi minibuzelor ale căror trasee treceau pe la kilometrul 0, acestea vor urma varianta ocolitoare, pe străzile Iancu Jianu şi Brestei. „Constructorul a spus că este posibilă lăsarea unei benzi de circulaţie pe Calea Bucureşti, între kilometrul 0 şi Universitate, pe care să poată circula alternativ doar mijloacele de transport în comun, nu şi celelalte vehicule“, a explicat Teodor Sas.
Totuşi, traseele autobuzelor care treceau pe la kilometrul 0 se vor modifica substanţial, pentru ca mijloacele de transport în comun să ocolească zona care se va închide. Modificările vor fi anunţate zilele următoare de RAT Craiova.
„În privinţa traseelor ocolitoare ale autobuzelor, încercăm să folosim cât mai mult varianta Dacia-Decebal, adică aceia care vin din Craioviţa Nouă şi trebuie să ajungă în partea cealaltă a oraşului să meargă pe Rocadă, întrucât, din analizele RAT, cei mai mulţi călători sunt pe relaţia dintre Craioviţa şi platforma industrială de est“, a menţionat viceprimarul Sas.

Se închide strada Amaradia

Municipalitatea craioveană a decis ieri, de comun acord cu Poliţia Rutieră, să închidă strada Amaradia de sâmbătă dimineaţă, de la ora 8.00. „Această arteră va fi închisă pentru minimum 30 de zile, de la intersecţia cu strada Constantin Brâncuşi până la intersecţia cu strada Doljului, în vederea reabilitării reţelei de distribuţie a gazelor naturale şi a modernizării reţelei de electricitate“, a precizat comisarul Emil Zuican, şeful Biroului Rutier Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

42 COMENTARII