10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Începe calvarul!

Circulaţia ar putea fi închisă de la Spitalul „Filantropia“ până la Universitate, iar pe străzile adiacente ar urma să fie interzisă oprirea autovehiculelor pe partea carosabilă

Primăria Craiova a organizat ieri o nouă şedinţă cu reprezentanţii constructorilor SCT Bucureşti şi Erpia Craiova, pe tema pasajului care va trece peste Valea Vlăicii. În urma discuţiilor, previziunile pentru şoferii craioveni sunt mult mai sumbre. Constructorii ar dori să închidă nu doar bulevardul Nicolae Titulescu, de la intersecţia cu strada Amaradiei până în Valea Vlăicii, ci şi Calea Bucureşti, din Valea Vlăicii până la Universitate.
Pentru riverani se încearcă lăsarea unei benzi de urgenţă, pe unde să poată ieşi ori intra către sau dinspre parcările dintre blocuri. Respectiva bandă de urgenţă nu trebuie să fie însă neapărat una dintre benzile de circulaţie ale străzii actuale, ci poate fi amenajată chiar pe… trotuar!

Variante de ocolire

Rutele ocolitoare vor fi trasate cu certitudine la următoarea şedinţă tehnică. Aceasta va avea loc mâine. Variantele sunt însă cunoscute deja.
Cei care vin de pe strada Nicolae Titulescu şi doresc să ajungă pe Calea Bucureşti vor fi nevoiţi să coboare pe strada Iancu Jianu, prin faţa Grădinii Botanice, apoi să intre pe strada Brestei, iar de la kilometrul 0 să urce pe Unirii, apoi să continue pe A.I. Cuza. Dinspre Nicolae Titulescu va rămâne deschisă şi strada Filantropia (cea care trece prin faţa maternităţii spitalului cu acelaşi nume), stradă care va rămâne cu sens unic, aşa cum este în prezent.
Cei care vin dinspre Calea Bucureşti şi vor să meargă către zona de vest a oraşului vor ocoli pe Carol I, apoi prin Brazda lui Novac, revenind pe bulevardul Nicolae Titulescu pe strada Constantin Brâncuşi, acum cu sens unic, dar pe care atât poliţia, cât şi primăria se gândesc să permită circulaţia în ambele sensuri.
Există şi o veste bună: intersecţia de la kilometrul 0 va putea fi traversată chiar prin mijlocul şantierului, rămânând deschisă pentru cei care circulă pe străzile Brestei, Unirii şi Ştefan cel Mare.

Prioritate la ridicări

Pentru a face loc vehiculelor care nu vor mai putea trece prin zona unde se lucrează, primăria şi poliţia vor încerca să elibereze străzile pe unde se va devia circulaţia. În acest sens, se intenţionează amplasarea unor indicatoare cu „Oprire interzisă“, cu semne adiţionale de ridicare a vehiculelor care nu respectă semnificaţia acestora, pe străzile: Iancu Jianu, Filantropia, Constantin Brâncuşi şi Principatele Unite, din zona centrală. De săptămâna viitoare, şoferii vor plăti scump dacă îşi vor parca maşinile pe aceste străzi, zonele amintite urmând să aibă prioritate pentru echipajele de ridicări auto. Măsura se anunţă greu de impus, având în vedere că încă de acum toate aceste străzi sunt pline de maşini parcate lângă trotuar, care îngreunează circulaţia.
Primăria Craiova trebuie să ia o decizie şi în privinţa închiderii străzii A.I. Cuza pe timpul nopţilor şi în weekenduri. Dacă Poliţia Rutieră va face o asemenea solicitare, municipalitatea ar putea renunţa la închiderea zonei centrale, pentru ca traficul să fie preluat de strada A.I. Cuza.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

55 COMENTARII