19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBani insuficienţi pentru S 200

Bani insuficienţi pentru S 200

Cu toate că ar mai fi nevoie de aproximativ 60 de milioane de lei pentru a finaliza lucrările la S 200, anul acesta, guvernul a alocat mai puţin de 1% din cât ar fi necesar pentru această investiţie.
„Anul acesta, prin Legea Bugetului am primit 500.000 de lei pentru a continua investiţia la S 200. Sunt foarte puţini bani, dar eu contez pe resursele proprii şi pe ceea ce o să primim ulterior. Demersurile mele către minister sunt destul de susţinute şi insistente şi am promisiuni că suma va fi suplimentată“, a declarat prof. univ. dr. Ion Vladimirescu, rectorul Universităţii din Craiova. Acesta a precizat că în prezent lucrările sunt sistate din cauza temperaturilor scăzute din ultimele luni. Lucrările vor fi însă reluate în cel mai scurt timp, mai ales că mai sunt bani în cont din anii trecuţi. Totuşi, termenul la care ar fi trebuit dat în folosinţă imobilul (februarie 2012) ar putea fi amânat, mai ales că până acum au fost investite peste 17 milioane de lei, iar investiţia totală depăşeşte 75 de milioane de lei.
Clădirea S 200 urmează să devină parc tehnologic IT. Acolo vor fi laboratoare, adevăratele ateliere de cercetare, de creare de soft, de spaţii comerciale, expoziţii. „Va fi un spaţiu prin care vom crea peste 600 de locuri de muncă şi condiţii bune pentru desfăşurarea activităţii de cercetare în domeniul IT“, a precizat Ion Vladimirescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII