11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPercheziţii în casele carderilor

Percheziţii în casele carderilor

Mai mulţi membri ai unei grupări, suspectaţi de comiterea de infracţiuni cu cărţi de credit, au fost ridicaţi ieri-dimineaţă de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova în urma a 11 percheziţii efectuate în Bănie şi judeţul Dolj

Ofiţerii BCCO Craiova au reuşit, în urma investigaţiilor desfăşurate sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 13 membri, specializat în comiterea de infracţiuni cu cărţi de credit.
Anchetatorii doljeni au precizat că, în urma cercetărilor, membrii grupului cumpărau dispozitive de copiere a datelor de pe cardurile bancare, aparatură pe care o ascundeau în receivere TV şi o trimiteau în colete în Statele Unite ale Americii. În SUA, dispozitivele de skimming erau preluate de alţi membri ai grupării, după care erau montate pe bancomate pentru copierea datelor cărţilor de credit. Ieri-dimineaţă, ofiţerii BCCO Craiova, coordonaţi de procurorii DIICOT, au efectuat 11 percheziţii în Bănie şi în judeţul Dolj, la domiciliile suspecţilor fiind descoperite mai multe dispozitive de skimming.

Nouă persoane aduse la audieri

După efectuarea percheziţiilor, la sediul DIICOT din Craiova au fost duse pentru audieri nouă persoane, printre care şi Romeo Berceanu, fiul şefului IJPF Dolj, comisarul-şef Ionişor Berceanu. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj au precizat că Romeo Berceanu este angajat la Detaşamentul de Pompieri Calafat din anul 2007, iar ieri-dimineaţă nu era de serviciu.
Ieri după-amiază, procurorii DIICOT au declarat pentru GdS că audierile suspecţilor se vor încheia, cel mai probabil, în cursul nopţii de miercuri spre joi, după care se vor propune măsurile legale împotriva lor. În timpul desfăşurării audierilor, procurorii au fost nevoiţi să cheme o ambulanţă, pentru că unuia dintre suspecţi i s-a făcut rău. Medicii i-au acordat îngrijiri medicale, apoi audierile au continuat.
Potrivit anchetatorilor, cei nouă inculpaţi sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi deţinerea de echipamente pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică. Verificările în acest caz au fost efectuate cu suportul tehnic şi informativ al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Craiova, dar şi cu sprijinul jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

43 COMENTARII