9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBercea Mondial, încătuşat şi încarcerat

Bercea Mondial, încătuşat şi încarcerat

http:http://www.youtube.com/watch?v=HzM5qBubS7Q
http:http://www.youtube.com/watch?v=3-clkogo2u0
http:http://www.youtube.com/watch?v=vDAkNpDHBl0

Magistraţii Tribunalului Olt au emis ieri un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Sandu Anghel, autointitulat preşedintele romilor.
Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că, în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale şi a procurorilor Parchetului General, Bercea Mondial a fost depistat şi prins sâmbătă seară, în cartierul Ferentari din Bucureşti. După ce a fost reţinut, Bercea a fost dus în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru a fi audiat. „Nu m-a arestat toată ţara şi mă arestează fraţii mei. Nişte proşti!“, a strigat Bercea Mondial, când a coborât din duba poliţiei.
Sandu Anghel a fost reţinut sâmbătă seară pentru 24 de ore, iar ieri a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă.
El era căutat de poliţişti după ce, joi seară, şi-ar fi înjunghiat un nepot în urma unei altercaţii petrecute într-un bar din localitatea Drăgăneşti-Olt. Ionuţ Anghel, de 17 ani, victima, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au constatat că fusese înjunghiat în spate, mai exact în zona hemitoracelui drept.
Atât Ionuţ Anghel, cât şi familia acestuia l-au indicat pe agresor ca fiind Bercea Mondial.
 
„Prin arestarea lui s-a tăiat subvenţia la mai multe persoane sus-puse“

Procurorul Eugen Iacobescu (foto), din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a declarat că au fost strânse probe suficiente împotriva lui Bercea. „Avem probe zdrobitoare împotriva lui – declaraţii ale martorilor, interceptări telefonice. Copilul lui nu este vinovat. L-a băgat la înaintare pentru că are 13 ani şi nu răspunde penal“.
Iacobescu a precizat că, dacă Bercea ar spune anchetatorilor tot ce ştie, ar compromite nume mari. „Bercea mai este cercetat şi în alte dosare penale. E pentru prima dată când este arestat. Ferească Dumnezeu să vorbească! Prin arestarea lui s-a tăiat subvenţia la mai multe persoane sus-puse. Nu pot eu să dau nume, dar o să spună el singur“, a declarat procurorul.
În timp ce Bercea era audiat de magistraţii Tribunalului Olt, Felix Anghel, tatăl victimei, a spus că fiul său şi-a schimbat declaraţia. „Când s-a petrecut scandalul, fiul meu avea un fes pe cap şi nu a văzut prea bine cine l-a atacat. Ionuţ era sub efectul anesteziei când a declarat că Bercea a fost cel care l-a înjunghiat. Acum spune că nu este sigur, dar crede că a fost înjunghiat de Ion, băiatul lui Bercea. Dacă l-a înjunghiat Bercea, atunci să plătească, dacă nu, să plătească cine este vinovat“, a spus Felix Anghel.
Ion Anghel, unul din fiii lui Bercea, a declarat sâmbătă pentru GdS că el a fost cel care şi-a înjunghiat vărul. „Eu m-am dus joi seară în barul tatălui meu, din Drăgăneşti. Îl căutam pe fratele meu, Laurenţiu. Ionuţ m-a văzut şi a început să mă alerge prin bar. Mi-a spus că eu nu am ce să caut acolo, că am interdicţie. M-a prins şi mi-a băgat mâna în gât. Atunci i-a căzut briceagul din buzunar. Eu l-am luat şi am vrut să mă apăr, să-l sperii. Nu am vrut să-l tai atât de rău. Tata era plecat la o rudă bolnavă“, a declarat minorul.
În ciuda declaraţiilor date de rudele sale, probele aduse de procurori judecătorilor i-au convins pe aceştia din urmă că Bercea trebuie să fie cercetat în stare de arest, iar pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare pentru 29 de zile.
La auzul sentinţei, Bercea a strigat din boxa acuzaţilor. „Sunt nevinovat. Vreau să fie audiaţi martorii şi victima“.

Campioni la dosare penale cu NUP


2004 Procurorii l-au cercetat pe Bercea Mondial pentru înşelăciune şi fals în acte sub semnătură privată, după ce acesta a vândut o societate în insolvenţă.

2005 Bercea Mondial este cercetat pentru evaziune fiscală, dar şi pentru denunţ calomnios, în utimul caz procurorii dispunând scoaterea de sub urmărire penală.

2007 Vasile şi Gheorghe, fraţii lui Bercea, dar şi Cristinel Anghel, un nepot al acestuia, au fost acuzaţi de tentativă de omor. În final, victima „Mondialilor“ şi-a retras plângerea. În acelaşi an, Bercea a fost acuzat de dare de mită, procurorii stabilind că acesta îi oferise un laptop fostului primar din Drăgăneşti, Radu Matei Mateescu, pentru a trece cu vederea lipsa unor autorizaţii. Procurorii au dispus în acest caz neînceperea urmăririi penale.

2008 Bercea Mondial a fost cercetat pentru spălare de bani, fiind descoperite mai multe viramente bancare dubioase între societăţile comerciale ale acestuia. În acelaşi an, „Mondialul“ a fost cercetat pentru înşelăciune şi rambursări ilegale de TVA, anchetatorii dispunând şi de această dată neînceperea urmăririi penale.

2009 „Mondialii“ au fost acuzaţi de tentativă de omor asupra fostului viceprimar al Slatinei, Valeriu Matei. Dosarul care mai cuprindea şi infracţiuni de distrugere, conducere în stare de ebrietate şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor a fost soluţionat cu scoaterea de sub urmărire penală. De asemenea, Laurenţiu Anghel, unul din fiii lui Bercea, a fost şi el cercetat în 2005 pentru comiterea infracţiunilor de furt, distrugere şi tâlhărie. Acesta a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis şi conducerea unei maşini cu numere false. Alţi doi fii ai „Mondialului“, Cătălin şi Vasile Anghel, au fost acuzaţi de conducerea unui autovehicul fără a deţine permis. Atât Laurenţiu Anghel, cât şi alt membru al familiei „Mondialilor“, Florin, au fost acuzaţi de comiterea infracţiunii de viol, însă în ambele cazuri victimele şi-au retras plângerile. 

Naşi cu renume

Bercea Mondial a devenit cunoscut mai ales datorită persoanelor publice care i-au botezat copiii. Printre acestea se numără fostul deputat Nicolae Grădinaru, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Gheorghe Brenciu, prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan, judecătoarea Maria Huza, dar şi fostul viceprimar al municipiului Slatina, Gabriel Diaconu. Una dintre nepoatele lui Bercea a fost botezată de Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu. De asemenea, moaşa unuia dintre fiii lui Bercea este tot un magistrat, Mariana Sofia Moţ. 

Tentativă de mituire

Procurorul Eugen Iacobescu a declarat că Bercea Mondial nu l-a ameninţat în mod direct, însă a încercat să îl mituiască. Potrivit lui Eugen Iacobescu, Bercea şi-a trimis „oamenii“ să îl mituiască, însă nu au ajuns la el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII