14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCinematograful fără spectatori

Cinematograful fără spectatori

Singurul cinematograf din Gorj a rămas fără spectatori, una dintre cauze fiind şi faptul că sala nu este încălzită iarna

Cinematograful Victoria nu a mai fost reabilitat de mulţi ani. Spectatorii sunt din ce în ce mai puţini, iar uneori, singurele persoane prezente în sală sunt angajaţii cinematografului. Scaunele vechi şi deteriorate, podeaua care scârţâie, aparatura depăşită, şobolanii de la subsol şi temperatura foarte scăzută din sală sunt câteva dintre motivele care i-au făcut pe târgujieni să nu mai vină la Cinema Victoria. Trei zile pe săptămână, de vineri până duminică, toţi cei interesaţi pot merge la film, un bilet costând şase lei.

Primăria voia cinematograful

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au încercat să salveze de la ruină singurul cinematograf din judeţ, însă fără sorţi de izbândă. Pentru a prelua în administrare cinematograful, primăria avea nevoie de acordul celor de la Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor (RADEF) România Film.
„Nu cred că se va rezolva situaţia. Cei de la RADEF nu vor să ni-l dea şi nu cred că vor reveni asupra deciziei. Au spus că vor să aibă în fiecare oraş câte un cinematograf“, a spus Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu.

Moartea cinematografelor

În Gorj au existat două cinematografe: Dacia şi Victoria, ambele de succes pe vremea comuniştilor şi în primii ani de după Revoluţie. Cinematograful Dacia a fost închis în 2002, iar în 2006 a fost vândut de Consiliul Judeţean Gorj lui Nicolae Sarcină, un om de afaceri din judeţ. Sarcină nu a investit nici un leu în anii care au urmat, clădirea aflându-se într-o stare jalnică.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS