19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVocea Comunei, ajutor pentru locuitorii din Malu Mare

Vocea Comunei, ajutor pentru locuitorii din Malu Mare

Peste 400 de locuitori din comuna Malu Mare intră în rândul lumii. Primăria a început să elibereze certificate de nomenclatură stradală după ce oamenii s-au plâns la întâlnirea din cadrul proiectului Fii Vocea Comunei Tale că sunt rupţi de civilizaţie.
„Vocea“ organizată de GdS în decembrie anul trecut în comuna Malu Mare a avut efectul scontat. După întâlnirea locuitorilor cu autorităţile locale, primarul Alexandru Dicu a rezolvat o problemă pe care oamenii o aveau de mai mulţi ani: lipsa nomenclatorului stradal. Din această cauză, peste 400 de persoane care locuiesc în cartierele nou-înfiinţate nu puteau să-şi facă buletin şi riscau oricând să primească amendă. Neavând străzi şi numere la case, nici scrisorile sau facturile la utilităţi nu ajungeau la destinaţie. Iată ce spunea Marian Niţu la „Vocea“ de la Malu Mare din decembrie 2010. „Sunt oameni care nu-şi mai pot primi pensiile pentru că nu-şi pot face alte documente. Sunt expirate de un an jumate, doi“.  Victor Pop întreba şi el când se va realiza nomenclatorul stradal pentru a-şi putea face buletin. Primarul Alexandru Dicu le-a răspuns atunci că situaţia se va rezolva în jurul datei de 15 ianuarie. Şi aşa s-a întâmplat. În urmă cu o săptămână, primăria a început să emită primele certificate de nomenclatură stradală, după spusele primarului. „Am depus documentaţia pentru nomenclator şi a venit aprobarea. Am dat deja câtorva persoane certificate. Este vorba de 474 de case“, a spus Alexandru Dicu.

De rezolvat

Primarul le-a mai promis locuitorilor din Malu Mare că va nivela drumul principal spre unitatea militară, că va introduce energia electrică şi canalizarea. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII