9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnchisoare pentru Roşianu

Închisoare pentru Roşianu

Doi bărbaţi din Craiova, Ion Roşianu, fratele lui Gigel Roşianu, şi amicul său, Ionuţ Ghiţă, au fost condamnaţi de Tribunalul Dolj pentru comiterea de infracţiuni cu carduri de credit
În aprilie 2010, ofiţerii BCCO Craiova au fost informaţi că, în plină zi, două persoane scoteau bani cu carduri clonate din bancomatele din Craiova. Oamenii legii au  trimis imediat o echipă pe teren, poliţiştii observând cum un tânăr scotea diverse sume de bani din mai multe bancomate, după care pasa banii unei femei. Toată operaţiunea era supravegheată de al doilea bărbat, mai în vârstă decât primul. După câteva ore de filaj, oamenii legii i-au reţinut pe cei doi, aflând că au de-a face cu Florin-Ionuţ Ghiţă, de 22 de ani, din Craiova, şi Ion Roşianu, de 43 de ani, din aceeaşi localitate. În momentul prinderii în flagrant, Roşianu a încercat să-i paseze lui Ghiţă un stick de memorie, însă gestul a fost observat de poliţiştii BCCO Craiova. În urma percheziţiei, în buzunarele lui Ghiţă au fost găsite 50 de carduri clonate. Pe stickul de memorie de care Roşianu a încercat să scape au fost găsite serii de conturi bancare şi mai multe coduri PIN pentru cele 50 de carduri bancare găsite la Ghiţă.
Ulterior, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, care au instrumentat dosarul, au cerut arestarea preventivă a suspecţilor, considerând că aceştia reprezintă un pericol social pentru că au retras fraudulos bani folosind carduri contrafăcute, la o oră de maximă circulaţie, sfidând astfel autorităţile şi cetăţenii.
Roşianu şi Ghiţă au fost trimişi în judecată pentru comiterea de infracţiuni privind comerţul electronic, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 16 iunie.

Patru, respectiv şase ani după gratii

După o jumătate de an, judecătorii doljeni i-au găsit vinovaţi pe cei doi pentru faptele comise. Deşi a susţinut tot timpul că a găsit cardurile contrafăcute într-un boschet din Parcul „Nicolae Romanescu“, Ghiţă a fost condamnat de Tribunalul Dolj. Ghiţă a primit cinci ani de închisoare pentru acces fără drept la un sistem informatic, şase ani pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică şi alţi şase ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Pedepsele au fost cumulate, Ghiţă urmând să execute şase ani de închisoare.
Ion Roşianu a scăpat mai uşor, fiind condamnat de Tribunalul Dolj la patru ani de închisoare pentru comiterea aceloraşi infracţiuni.
Cei doi inculpaţi, dar şi procurorii DIICOT, au făcut apel împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, care a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova pe 2 februarie. În data de 7 februarie, judecătorii au menţinut măsura arestării preventive a celor doi, primul termen pe fond fiind fixat pentru 24 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII