9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj17 intervenţii pe pârtiile de la Rânca

17 intervenţii pe pârtiile de la Rânca

Salvamontiştii gorjeni au fost solicitaţi în permanenţă în primele trei zile ale anului în zona montană Rânca. Unii amatori de distracţii pe pârtie şi nu numai ei au avut nevoie de intervenţia salvamontiştilor şi chiar a medicilor.

Angajaţii Serviciului Public Salvamont Gorj care activează la Rânca au avut program nonstop în ultimele zile. Începând cu 31 decembrie, salvamontiştii au fost solicitaţi în permanenţă să intervină, împreună cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă, pentru a transporta turişti răniţi pe pârtie. Neatenţia, lipsa echipamentului corespunzător sau practicarea sporturilor de iarnă în zone neamenajate au fost doar câteva dintre cauzele care au necesitat intervenţia echipelor de specialişti în domeniul salvării montane, dar şi a medicilor. În cele trei zile de după Anul Nou, salvamontiştii şi personalul de la Ambulanţa Gorj au acţionat în 17 cazuri pentru acordarea primului ajutor şi chiar pentru transportarea la spital a turiştilor răniţi mai grav şi care necesitau un tratament mai complicat.

Pregătiţi să intervină în continuare

SSabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, a declarat că s-a intervenit şi în cazul persoanelor care au consumat prea multe alimente de Sărbători.
„Din fericire, nu a fost nici un eveniment major care să pună în pericol viaţa unei persoane. A fost vorba de accidente pe pârtie, luxaţii, fracturi, contuzii la cap, dar şi accidente în afara pârtiei, la săniuş sau cu ATV-urile. Unii nu au folosit pârtiile amenajate, ci au improvizat pârtii în diferite locuri, alţii nu aveau echipamentul corespunzător pentru munte. Am primit sprijin de la Ambulanţă, care a preluat accidentele – vreo trei sau patru mai grave, dar au intervenit în alte situaţii. Este vorba de persoane care s-au supraalimentat. Vom fi în continuare în zona pârtiilor pentru că sezonul abia a început“, a precizat Sabin Cornoiu.
Drumul ce leagă oraşul Novaci de Rânca era ieri acoperit de un strat subţire de zăpadă. Angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu au acţionat cu mai multe utilaje, astfel încât zăpada să nu se adune pe carosabil şi să îngheţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS